Dokuz8HABER ve ajans kurucularından Gökhan Biçici İngiltere merkezli “Index on Censorship” tarafından dünya çapında verilen “İfade Özgürlüğü Ödülleri-2016″da “Dijital Aktivizm” kategorisinde finale kaldı.

“Dijital Aktivizm”, “Gazetecilik”, “Kampanya”, “Sanat” olmak üzere dört ayrı kategoride 5’er finalist açıklandı.

20 KİŞİ VE KURUM SEÇİLDİ

Dünya çapında 400 aday arasından Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Wole Soyinka, ünlü Piyanist James Rhodes, Teknoloji girişimcisi Bindi Karia, Kolombiyalı Gazeteci Maria Teresa Ronderos, İnsan Hakları Avukatı Kirsty Brimelow ve Bahreynli kampanya aktivisti Nabeel Rajab’dan oluşan seçici heyet tarafından belirlenen 20 kişi ve organizasyon Index on Censorship’in internet sitesinde duyuruldu.

TÜRKİYE’DEN İKİ ADAY

Türkiye’den dokuz8HABER ve Gökhan Biçici dışında aday gösterilen bir diğer isim de “Gazetecilik” kategorisinde finale kalan Yerel Batman Yön Gazetesi Yazı işleri Müdürü Gazeteci Ferit Tunç oldu.

Her dört kategoride ödülü kazananlar ise 13 Nisan’da Londra’da düzenlenecek olan gala töreninde açıklanacak. Dört ayrı kategoride ödülün sahibi olan kişi ve organizasyon bir yıl boyunca ifade Özgürlüğü Ödülü taşıyıcısı olacak ve çalışmaları da desteklenecek.

“Freedom of Expression Awards 2016 Finalistlerine (short list) şu linkten ulaşabilirsiniz: https://awards.indexoncensorship.org/#home

(dokuz8HABER)