Meclis Anayasa Komisyonu, AKP ve HDP'liler arasında yumruklaşmaya varan kavgayla ertelenen ilk toplantısının ardından tartışmadokunulmazlık düzenlemesi için yeniden toplandı.

Komisyonda bu kez daha büyük bir tartışma ve kavga yaşandı. Yaşanan kavganın ardından komisyon görüşmelerine ara verildi.

DİHA’nın haberine göre; kavga, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın HDP'lileri suçlaması üzerine yaşandı.

Evrensel'in haberine göre; kavganın çıkmasıyla birlikte AKP'liler, HDP'lilere saldırırken, HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken'i yere düştü. Ardından da AKP'liler uzun süre Baluken'i tekmeledi. AKP'lilerin saldırısına HDP'li vekiller "Katiller" diyerek tepki gösterdi.

Yaşanan kavgadan sonra görüşmeye 18.30'a kadar ara verilirken, komisyon başkanı Mustafa Şentop salonun boşaltılmasını istedi.

AKP VE MHP İŞBİRLİĞİ

BirGün’den Sebahat Karakoyun’un haberine göre; Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop başkanlığındaki toplantıda HDP'nin teklifin öncelikle alt komisyonda ele alınması, toplantının daha geniş bir salonda yapılması, danışmanların katılımı ve kapalı devre yayına ilişkin önerileri, AKP ve MHP'ililerin oyuyla reddedildi.

21 AĞUSTOS 2016 TARİHLİ FEZLEKE

HDP'li Meral Danış Beştaş, dokunulmazlık düzenlemesinin doğrudan HDP'lileri hedef aldığını belirterek, "Savcılara ‘HDP'lilerle ilgili dosyaları hızlandırın, en ağır ithamlarla dosya düzenleyin talimatı’ veriliyor. Son dönemde fezleke rekoru kırıldı. Öyle aceleciler ki bir arkadaşımız hakkındaki fezlekede henüz gelmemiş bir tarihten 21 Ağustos 2016 tarihinden söz ediliyor" diye konuştu.