Doktor Ekin Hürel Günay, İzmir'de 7 Ekim'de mesaisi bittikten sonra fırının önünde üç kişi tarafından sopalarla darp edildi. Saldırganlardan birinin daha önce de Günay'ın çalıştığı bir hastanede başka bir hekime saldırı girişiminde bulunduğu, Günay'ın araya girerek beyaz kod verdiği anlaşıldı.

Kardeş olan üç sanık, daha önce verdikleri ifadelerinde, Dr. Günay ile olay günü tesadüfen karşılaştıklarını belirtirken, ortaya çıkan görüntülerle siyah minibüsle Günay'ın kullandığı hafif ticari aracın takip edildiği anlaşıldı.

Ayrıca sanıklar, Dr. Günay'a sopalarla saldırmalarıyla ilgili "tedbir amaçlı arabada bulundurdukları" savunmasını yaptı.

KAMERA KAYITLARINDA ARAÇLA TAKİP ÇIKTI

Dr. Günay aracından inip fırına giderken üç kişi tarafından sopalı saldırıya uğradı. Sanıkları ilk ifadelerinde Dr. Günay ile tesadüfen karşılaştıklarını, olayın planlı ve organize olmadığını savundu. Ancak ortaya çıkan kamera kayıtlarında, siyah minibüsle Günay'ın kullandığı hafif ticari aracın takip edildiği anlaşıldı. Araçtan inip, fırına girmek istediği sırada minibüsten inen üç saldırganın, Günay'ı sopalarla darp ettikleri görüldü. Saldırganların, Günay baygınlık geçirdikten sonra koşarak minibüse binip, olay yerinden kaçtıkları görüldü. 

Sanıklar, asıl mağdurun kendilerini olduğunu öne sürerek asıl suçlunun doktor olduğunu söylediler.