Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Tendürek Dağı bölgesinde nöbet tutan koruculara uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıda 7 korucu, 2 asker ve eski korucu olan 1 kişi yaşamını yitirdi.

Tendürek Dağı eteklerinde bulunan Gökçebulak Köyü yakınlarındaki korucuların nöbet tuttuğu nöbetçi kulübesine, bugün (15 Eylül) saat 21.00 sıralarında uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

Korucuların karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.

Saldırıda 7 korucu, 2 asker ve eski korucu olan 1 kişi yaşamını yitirdi.

Bölgede yer yer çatışmalar sürerken, Çetenli Köyü Karakolu'ndan bazı noktalar top atışlarıyla yoğun ateş altına alındı.

AĞRI VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Ağrı Valiliği, Doğubayazıt ilçesi Tendürek Dağı bölgesindeki çatışmada, ilk açıklamasında 7 korucu ile 1 uzman çavuşun hayatını kaybettiği bilgisini geçmişti. Açıklamada şöyle denildi:

"İlimiz Doğubayazıt İlçesi Gökçebulak Köyü Karakuştepe Mevkiinde saat 20:30 sularında Bölücü Terör Örgütü PKK'lı teröristlerce uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı sonucunda teröristlerle girilen çatışmada 1 jandarma uzman çavuş ve 7 geçici köy korucusu olmak üzere toplam 8 güvenlik görevlimiz şehit olmuş, 1'si ağır olmak üzere 4 tane güvenlik görevlimiz (1 Jandarma Uzman Erbaş, 3 Jandarma Er) ve 2 sivil vatandaşımız yaralanmıştır.

"Çatışma sonrasında tespit edilen hedeflere topçu atışı yapılmış ve hava destekli operasyon başlatılmıştır. Yaralılar Doğubayazıt Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Şehit güvenlik görevlilerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun."

2 EYLÜL'DEKİ ÇATIŞMA

2 Eylül tarihinde, Van'ın Çaldıran ve Ağırı'nın Doğubayazıt ilçeleri arasındaki Tendürek Dağı bölgesinde çıkan çatışma ve devamında yürütülen 3 günlük operasyonlarda da 9 asker ile 3 korucu hayatını kaybetmiş, 18 asker de yaralanmıştı.