Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Perinçek, "Sizin fikriniz mi iktidarda siz mi iktidardasınız?" sorusuna "Kısmen iktidarın yönlendiricisiyiz, ortağıyız. Bütün Amerikan basını böyle yazıyor, Alman basını böyle yazıyor" diye yanıt verdi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Independent Türkçe’den Can Bursalı'nın sorularını yanıtladı.

-Siz iktidara kaşlarınızı çatıyordunuz, şimdi güler yüzünüzü gösteriyorsunuz. Arada ne değişti?

Türkiye bir vatan savaşına girdi ve devleti, orduyu, polisi o vatan savaşında tutmak lazım. Bu Vatan Partisi’nin en önemli sorumluluğu. Vatan Partisi muhalifçilik oynayan bir parti değil, Türkiye’nin gündemini belirleyen bir parti. O bakımdan, Vatan Partisi o cenazede doğru olanı yaptı. Hükümetle devleti birleştirecek tavrı aldı. O nedenle Sayın Cumhurbaşkanı’nın elini sıktım.

Aslında ikisi de birbiriyle aynı çizgide olan günler. Birisi vatan savaşının acıları, öbürü de sevinçlerinden.

-17-25 Aralık operasyonları olmasaydı tahliye olacağınızı düşünüyor musunuz?

17-25 Aralık da bu sürecin bir parçası. Çünkü Tayyip Erdoğan hükümeti Amerika’ya direnmeye başlayınca 17-25 Aralık yapıldı.

-İlk direniş hangi olayla oldu sizce?

2013’lerle falan başladı. Ama en önemli olay, Türk Silahlı Kuvvetleri’ni ve Vatan Partisi’nin tahliye etmeye yöneldi. O sırada Cumhuriyet Halk Partisi bizi içeride tutmaya çalışıyordu. Çıkacağımız günlerde Sayın Metin Feyzioğlu bizi ziyarete geldi. O da Tayyip Erdoğan’la birlikte bizim tahliye olmamız için uğraşıyordu. Konuşmasına, ‘Doğu Bey, biliyor musunuz sizi Cumhuriyet Halk Partisi içeride tutmaya çalışıyor’ diyerek başladı?

-CHP neden sizi hapiste tutmaya çalıştı?

Amerikancı olduğu için. CHP şu an HDP’yle beraber her konuda Amerika’nın yanında. Çin konusunda, Doğu Akdeniz’de, S-400 konusunda, FETÖ konusunda, HDP’yi, PKK’yı kollarken, Afrin’e girmeyin derken Amerika’nın yanında. Yanında olmadığı bir olay gösterin.

-24 Haziran 2018 seçiminde CHP’yle iş birliği yapmak istemiştiniz…

Amerika’nın yanından çekmek için yapmak istedim. Tek şart koştum. HDP’yle iş birliğini bırakın, seni Cumhurbaşkanı yapalım dedim Kemal Kılıçdaroğlu’na. İYİ Parti, Vatan Partisi ve CHP birlikte seçime girecekti. Aday da Kılıçdaroğlu olacaktı ve kesinlikle seçimi kazanırdı.

Kendisi bana, ‘İYİ Parti’yi razı edin ben varım’ dedi. Ama İYİ Parti’nin razı olmayacağını da biliyordu. Çünkü İYİ Parti Atlantikçi bir parti. MHP’yi bölmek için Amerika tarafından örgütlendiler. Son yıllarda iki partiden parça koparılıyor. Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu tarafından AK Parti’den, Meral Akşener’ler MHP’den koparılıp çekiliyor. Çünkü Amerika’ya karşı direnen bir cephe var.

-Sizin fikriniz mi iktidarda siz mi iktidardasınız? Kendinizi iktidar ortağı olarak görüyor musunuz?

Kısmen iktidarın yönlendiricisiyiz, ortağıyız. Bütün Amerikan basını böyle yazıyor, Alman basını böyle yazıyor.

-Cumhur İttifakı’nın gayri resmi üyesi diyebilir miyiz Vatan Partisi’ne?

O ittifakın üyesi değiliz ama Vatan Partisi programıyla, stratejisiyle Türkiye’nin sorunlarını çözdüğü için hükümetler Vatan Partisi’nin arkasından geliyor. 2014 sonrasının sürecini şöyle tanımlayabiliriz: 2014’ten bu yana Tayyip Erdoğan Türkiye’yi yönetmiyor. Türkiye Tayyip Erdoğan’ı yönetiyor.

-Türkiye’den kastınız ne?

Ordu, polis, sanayici, işçi, çiftçi, Vatan Partisi, esnaf…

-Türkiye’de derin devletten bahsedilirken sizin de isminiz geçer. Derin devlet diye bir şey var mı, siz derin devlet için mi çalışıyorsunuz?

Türkiye’de benden başka 5 kuşakta hapse giren birini göster. 4 kuşakta göster. 3 kuşakta göster. 70 kuşağıyla, 80 kuşağıyla, 98’ler, 2000’ler… Ben 5 kuşakta hapis yatmış tek devrimciyim. Amerika beni, kendisine direnen mücadelenin merkezi olarak gösteriyor. FETÖ’ye bakın, AK Parti’den çok Vatan Partisi’ni ve Doğu Perinçek’i hedef alır. “Türkçe Olimpiyatları’nı FETÖ’cülerin yaptığını bilmiyordum”

Söyleşinin tamamı burada.