İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu 100 bin imza barajını aşarak cumhurbaşkanlığı için aday olmuşlardı.

Adaylık başvurusu için zamanla yarışan iki isimden Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek bugün 15.25 itibariyle 83 bin 55, Demokrat Parti Genel Başkanı Vecdet Öz ise 2 bin 281 imza topladı.

Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek bugün kendisi için imza vermek üzere Beşiktaş İlçe Seçim Kurulu'na geldi. Bu sırada sistemin çökmesi Perinçek'in tepkisine neden oldu. Aydınlık’ta yer alan habere göre imza sürecinin beşinci gününde sistemde sık sık arızalar yaşandı. Sabah 11.00 civarında 45 dakika boyunca sistem çöktü gerekçesiyle vatandaşların imza vermesi engellendi. Türk Telekom’dan kaynaklandığı belirtilen arıza nedeniyle öğleden sonra bir süre daha sorun yaşandı. Vatan Partisi Genel Bakanı Doğu Perinçek kendisi için imza atmak üzere geldiği Beşiktaş İlçe Seçim Kurulu önünde yaptığı açıklamada, “Çöken onların sistemidir. ABD’ye bağlı sistem çöktü Türkiye, Atatürk devrimi rotasına girdi” dedi. Yaklaşık bir saat süren arıza 14.30 civarında sona erdi.

İmza süreci yarın saat 20.00’ye kadar devam edecek.