TCDD’nin Ankara-Kars arası Doğu Ekspresi seferlerine ilgi sosyal medya sayesinde patlama yaptı. 'Like avcısı' 18-24 yaş gençler, gruplar halinde Kars’a gidiyor. Oradan fotoğraf paylaşıp takipçi alıyorlar.

TCDD'nin Ankara-Kars arası düzenlediği Doğu Ekspresi tren seferlerine talepte patlama yaşanıyor.

Özellikle 18-25 yaş arası gençlerin günübirlik veya 2 günlük hafta sonu tatili için gittiği Kars, en çok ziyaret edilen yerlerden biri haline geldi. Foto-Tur düzenleyen çok sayıda grup da, Doğu Ekspresi ile Kars'a gitmeye başladı. Günübirlik fotoğraf çekilip dönülen bir yer haline gelen Kars, sosyal medya ve Instagram'da da gündemde. Doğu Ekspresi ise gençler arasında ‘Like' ekspresi haline gelmiş.

OTELLER DOLDU

Kars'a artan ilginin sebebini özetleyen Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, "Kars, tarım ve hayvancılığın yanı sıra turizm cenneti. Özellikle Kars'ta kış turizmi ağırlıkta. Sarıkamış'taki kırsal karın ve pistimizin varlığı farklı bir güzellik. Sarıkamış'ı, Ani Harabeleri'ni, Kars Kalesi'ni anlatmaya çalışıyorduk, başardık diyebiliriz. Kars-Tiflis-Bakü demiryolu projesinin tamamlanması ve tren seferlerinin başlaması artı bir değer kattı. Otellerimizde yüzde 100 doluluk yaşanıyor. Bu yıl daha fazla talep var. Kars'a gelmek isteyenler için Doğu Ekspresi'ne ek vagonlar ilave edildi. İlimize olan talebin en önemli sebebi kış turizmi" diye konuştu.

‘İSTASYONDA YATAN BİLE OLUYOR'

Kars Tren İstasyonu Hareket Memuru Sebahattin Koç, geçen yıla göre yüzde 40'lık artışa dikkat çekerek, "1 olan yataklı vagon sayısı kimi seferlerde 3'e çıkarıldı. 25 Aralık'a kadar çok sınırlı sayıda bilet kaldı. Çok büyük ilgi var. Doğu Ekspresi ucuz olduğu için gençler çok tercih ediyor. 5-10 kişilik gruplar halinde geliyorlar. Akşam gelip sabah dönenler de iki gün kalan da oluyor. Kimisi istasyonda yatıyor. Kars Kalesi, Ani Harabeleri ve Sarıkamış Kayak Merkezi'ne gidiyorlar" dedi.

‘INSTAGRAM'DA GÖRDÜK, BİLETİ ZOR BULDUK'

Geçen hafta 6 kişilik arkadaş grubuyla Doğu Ekspresi ile Kars'a giden Serkan İbil, "Böyle bir gezi planımız vardı. Instagram hesabından gördük ve Kars'a gitmeye karar verdik. Tren yolculuğunu ilk defa yaptım ve bu zamana kadar yapmadığım için pişman oldum. Kars'ta yakın çevremizden daha çok ilgi gördük. Biz bilet alırken epey sıkıntı yaşadık. Bir ay boyunca sabah, öğle, akşam bilet aradık, yoktu. Yola çıkmadan 3 gün önce bilet bulduk. Gece saat 12 civarında TCDD'nin bilet satış sistemine girdiğinizde bilet bulabiliyorsunuz" dedi.

Kaynak: Habertürk