Yaban hayatını korumakla yükümlü Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nün, Bingöl Kiğı ilçesinde çoğu asker olmak üzere 25 kişiye avcılık eğitimi verdiği ortaya çıktı.

Bingöl ile Dersim’in kırsal bölgelerinde her yıl kış ayının başlaması ile yüzlerce yerli ve yabancı avcı, “avcılık turizmi” adıyla bölgede yaban hayvanlarını katletmeye devam ediyor.

Çevre aktivistleri ile yerel halk avcılığa karşı mücadele etmeye devam ederken, Bingöl Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nün, Kiğı ilçesinde çoğu asker 25 kişiye avcılık eğitimi verdiği ortaya çıktı.

DOĞA KORUMA KURULU!

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, yaban hayatını korumakla yükümlü olan Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nün Bingöl İl Şubesi’nin, Kiğı’da avcılık eğitimi düzenlediği ve çoğu asker olan 25 kişiye avcılık sertifikası verdiği belirtildi.

“Diyecek bir söz bulamıyorum. DKMP’in görevi, hayvanların avlanmasına yönelik eğitim vermek olamaz” sözleriyle tepki gösteren ismini vermek istemeyen bir yurttaş, DKMP’nin başat ve asıl görevinin doğayı ve doğadaki yaban hayatını korumakla görevli olduğunu söyledi. DKMP’nin Bingöl Kiğı ilçesinde yaptığı avcılık eğitiminin birçok kentte daha düzenlenmiş olabileceğine vurgu yapan yurttaş, “Bingöl’de avcılık faaliyetleri böyle devam ederse birkaç yıl içerisinde doğada yaban hayvanı kalmaz. Avcılık adı altında yasal bir şekilde hayvanlar katlediliyor. Bunlar kabul edilemez” diye belirtti.

Kaynak: MA