Diyarbakır'da polislerce öldürülen Recep Hantaş'ın öldürülme anına ait görüntülerde yoğun ateş altında kalan Recep Hantaş'ın polis K.B.'nin son atışından sonra yere düştüğü görülüyor. K.B.'nin atış halindeki pozisyonu, Hantaş'ın otopsi raporuna yansıyan tespitle uyuşuyor.

Mezopotamya Ajansı, Diyarbakır'da 14 Nisan'da Recep Hantaş'ın öldürülme anına ait görüntülere ulaştı.

Kamera kontrolü Emniyet Müdürlüğü’nde olan 'Kent Güvenlik Yönetim Sistemleri' kamerasına yansıyan görüntüde, Hantaş bir polisin kovalamasıyla polislerin arasına düşüyor. Resmi kıyafetli ve elinde uzun namlulu silah olan polis, Hantaş'a doğru ateş ediyor. Görüntüye yansıyan ilk ateşten sonra Hantaş, park içerisinde bulunan bir yapının köşesinden 4 polisin bulunduğu alana koşarak geliyor, ardından onu kovalayan polis de görünüyor. Daha köşeden görünmeden yoğun ateş altında kalan Hantaş, çeşitli açılardan polislerin ateşine maruz kalıyor. Polislerin bazı ateşlerinin havaya, yere ve Hantaş'a doğru yaptığı görülüyor.

Hantaş, yoğun ateş altında kafes teliyle etrafı kapatılan spor sahası ile Sümerpark yerleşkesine ait bir bina arasından polis ekiplerinin olay yerine intikal ettiği ve araçlarını park ettiği ana caddeye yönelirken, karşıdan gelen Terörle Mücadele Şubesinde görevli polis K.B.'nin uzun namlulu silahla yaptığı ateşe maruz kalıyor.

K.B.'nin ilk ateşiyle yönünü değiştiren Hantaş, telle çevrilmiş spor sahasının enine paralel bir şekilde ilerlerken K.B.'nin ateşinden sonra üçüncü adımda yere düşüyor. Diğer polisler ateşi kesip Hantaş'ın başında toplanıyor.

K.B.'NİN ATIŞ POZİSYONU OTOPSİYE UYGUN

Ortaya çıkan görüntülerde, polis memuru K.B.'nin atış yaparken ki pozisyonu ve onun ateşinden sonra Hantaş'ın birkaç adım attıktan sonra düşmesi, otopsi raporunu destekler nitelikte. Hantaş'ın otopsi raporunda, sağ ense kökü yakınından giren merminin yukarı doğru çıkarak sol göz ve burun birleşimden çıktığı belirtilmişti.

Recep Hantaş'ın öldürülmesi olayın da polis memuru K.B., 'bilinçli taksirle ölüme neden olma' suçundan dolayı tutuklanmıştı.