Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Seyrantepe İlköğretim Okulu’nun “depreme dayanıksız” olması nedeniyle yıkılmasının ardından yüzlerce öğrenci, mahalleye 4 kilometre uzaklıkta bulunan Yolaltı İlköğretim Okulu’na gönderildi.

Eğitim Sen Diyarbakır 1 Nolu Şubesi, öğrencilerin yaşadığı mağduriyete ilişkin velilerle birlikte Seyrantepe İlköğretim Okulu yakınında açıklama yaptı.

SERVİS ÜCRETİ

Kaya, okulun nakli sonrası mahallede bulunan yüzlerce öğrencinin okula gidemediğini belirterek, yoksul bir mahalle olmasından kaynaklı okul servisi ücretlerini karşılayamadıklarını ve çocukların eğitim ve öğretimine devam edemediğini söyledi.

Yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle görüştüklerini fakat sonuç alamadıklarını dile getiren Kaya, konu hakkında muhatap bulamadıklarını ifade etti.

Öğrencilerin yaşadıkları sorunları kamuoyuna duyurmak istediklerini söyleyen Kaya, “En son İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüştük. Onlar da servis veremeyeceklerini söyledi. Galiba çocukların okul okumasını istemiyorlar” diye anlattı.

Kaya, yaşanan sorunun giderilmesi için her türlü girişimde bulunacaklarını kaydetti.

‘ÇOCUKLARIM OKULA GİTMEK İSTİYOR’

Üç çocuk annesi Güneş Kopar, mahallede birçok ailenin kendileri gibi yoksul olduğunu ve neredeyse her ailede en az 3 çocuk olduğunu belirterek, çocuklarının okula ulaştırılmasını istedi. Kopar, “Benim eşim hasta çalışmıyor. Buradan öğrenci servisleri çocuk başına 100 TL istiyorlar, ben 3 çocuğum için her ay 300 TL servis ücreti veremem. Çocuklarım okula gitmek istiyor. Ya Seyrantepe İlköğretim Okulu’nu açsınlar ya da ücretsiz servis getirsinler” dedi.

 ‘SERVİS ÜCRETİNİ ÖDEYEMEM’

4 çocuğunu okutan Emine Aydın ise kirada olduklarını ve eşinin de işsiz olduğunu söyledi. Hayat şartlarının zor olduğunu, kendilerinin yoksulluktan kaynaklı okul servis ücretlerini ödeyemeyediklerini ifade eden Aydın, “Ben bu şartlar altında çocuklarımı okula gönderemem” dedi. (Diyarbakır/MA)

Kaynak: Mezopotamya Ajansı