Diyarbakır’da yapılan ev baskınlarında aralarında HDP, DBP ve Rosa Kadın Derneği üyelerinin bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı bir soruşturma kapsamında, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi (PM) Üyesi Eşref Mamedoğlu, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) PM Üyesi Ramazan Dengiz, Rosa Kadın Derneği Üyesi Suzan İşbilen, HDP eski yöneticisi Hasan Kale ve DİSK Genel-İş Diyarbakır 1 No'lu Şube Başkanı Hasan Hayri Eroğlu, yapılan ev baskınlarında gözaltına alındı.

Mezopotamya Ajansı'nın (MA) aktardığına göre; hakkında gözaltı kararı bulunan Rosa Kadın Derneği Gülistan Nazlıer'in ise evinde olmadığı belirtildi.

Gözaltına alınan 5 kişi, Diyarbakır Emniyet İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi’ne götürüldü.

Gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

12 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında HDP ve DBP üyesi siyasetçiler ile Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri ve Rosa Kadın Derneği üyeleri, 22 Mayıs'ta sabaha karşı yapılan ev baskınlarıyla gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan 18 kişiden eski Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eş genel başkanları Mehmet Arslan ve Gülcihan Şimşek'in de aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklanmıştı.

Eski HDP Milletvekili Ayla Akat Ata ve 5 kişi ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Soruşturmanın gerekçesi kayyım protestoları, basın açıklamaları, açlık grevleri, Öcalan'a tecridi protesto etkinlikler şeklinde sunulmuştu. Polis baskınlarında cep telefonu, kitap, cd, laptop ise suç unsuru olarak lanse edilmişti.