Çocuklarının PKK tarafından kandırılarak dağa çıkarıldığını iddia eden aileler BDP il başkanlığına girmek istedi. Çocuklarını partiden isteyen aileler partililerce uzaklaştırıldı. 

Diyarbakır'da çocuklarının kaçırıldığını iddia eden iki aile, BDP il binasında parti yöneticileriyle görüşmek istedi. Bu esnada aileler ve bazı partililer arasında çıkan tartışma arbede yaşanmasına neden oldu.

15 yaşlarındaki amca çocukları Özgür ve Berat Çetiner'in babaannesi Güllü Çetiner, torunu Özgür'ün astım ve şeker hastası olduğunu söyledi ve Kürtçe olarak şunları söyledi;

"Çocuklarımızı verin, çocuklarımızı istiyoruz, onları kandırdınız, buradan ayrılmayacağız. Oğlum nerede nasıl ölürse ölsün sorumlusu onlardır. Oğlum tedavi edilmezse her an ölebilir. Cumhurbaşkanından, başbakandan yardım istiyorum."

Diyarbakır savcılığı da kaçırıldığı iddia edilen çocuklarla ilgili soruşturma başlattı. Daha önce de kandırılarak örgüte götürüldüğü iddia edilen Halime Gündüz, Fırat Aydın Eren ve Hatip Temel’in aileleri de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi binası önünde oturma eylemine başlamıştı. Yedinci günündeki eyleme katılan aile sayısı 11'e yükseldi.

HPG: ŞİMDİYE KADAR KİMSE KAÇIRILMADI

HPG, "çocukların kaçırıldığı" yönündeki iddialara yanıt verdi. yapılan açıklamada yaşananların "psikolojik savaş ürünü olduğu ve bazı ailelerin bu oyuna alet edildiği" ifade edildi.

HPG tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Şimdiye kadar hiç kimse kaçırılmamıştır, katılan herkes gönüllü ve kendi öz iradesiyle katılmaktadır. Ayrıca saflarımıza katılım yaş sınırı bellidir. Yaş sınırı konusunda Merkez Karargah Komutanlığımızın uluslararası kuruluşlarla yapmış olduğu anlaşmalar mevcuttur ve bu anlaşmalar bizim için geçerlidir. Bundan dolayı yaş sınırına uymayanlar, birileri istediği için değil, hareketimizin kararıyla geri gönderilmektedir."