Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesi Gaziler Semti’nde bulunan Teke ailesinin evine bu sabah saatlerinde polisler tarafından baskın düzenlendi.

Hiçbir gerekçe göstermeden evde arama yapan polisler, 17 yaşındaki Tirej Teke’yi gözaltına aldı.

MA’nın haberine göre, polislerin baskın sırasında Teke ile 3 yaşındaki yeğeni Civan’ın başına silah dayayarak yere yatırdığı ve evdeki eşyaları dağıttığı aktarıldı.

Gözaltına alınan Teke, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Şube’ye götürüldü.

ANNE NEZAHAT TEKE: BU ZULÜMDÜR

Teke’nin annesi Nezahat Teke, oğlunun lise öğrencisi olduğunu ve şu an derste olması gerektiğini söyledi.

Baskın sırasında yaşananları anlatan anne Teke, şunları söyledi:

"Kapı zili çaldı. Polis baskınlarında, kapımızı sürekli koçbaşı ile kırıldığı için, bu sefer zilin çalınmasına şaşırdık. Geldikleri saat çocuğumun okula gidiş saati idi. Oğlum kapıyı açtığı gibi başına silah dayadılar, yere yatırdılar. Oğlumun 17 yaşında olduğunu söyledim, ona rağmen dakikalarca yerde beklettiler. Onlara engel olmaya çalıştım. Ben müdahale edince yerden kaldırıp mutfağa getirdiler. Gözaltı gerekçesini söylemediler. Arama yaptılar, evi dağıttılar. Evde torunum vardı. Onun başına dahi silah dayadılar. Bir şey bulamadılar. Oğlumu ve telefonunu alıp gittiler.”

Oğlunun bir an önce serbest bırakılmasını isteyen anne Teke, "Oğlum öğrenci, bu yaptıkları zulümdür. Bir çocuk ne yapabilir ki. Bu zulmü kabul etmiyorum” dedi.

AĞABEY CEZAEVİNDE, BABA AVRUPA’DA

Tirej Teke’nin ağabeyi Mazlum Teke’nin siyasi nedenlerden dolayı cezaevinde, babası Mehmet Şah Teke'nin ise aynı gerekçeden kaynaklı Avrupa’ya gitmek zorunda kaldığı öğrenildi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı