Diyarbakır’da 'dur ihtarına' uymadığı iddiasıyla Mikail Ekinci jandarmanın açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Diyarbakır’da 'dur ihtarına' uymadığı iddiasıyla 28 yaşındaki 3 çocuk babası Mikail Ekinci jandarmanın açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti. Çermik Cumhuriyet Savcılığı olayla soruşturma başlattı.

Amida Haber'den Abdülhalim Güneş'in haberine göre, iki yıl önce Ekinci ve Aydın aileleri arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle kan davası çıktı. İki yıl önce Aynalı Köyü'nde yaşanan kavgada Kemal Ekinci hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı. Bu olaydan iki ay sonra husumetli aileler Çermik İlçesi Sinek Köprüsü üzerinde Cemal Aydın saldırı sonucu hayatını kaybetti.

İddiaya göre Aydın cinayeti nedeniyle 28 yaşındaki 3 çocuk babası Mikail Ekinci şüpheli olarak aranıyordu. Bu sabah yapılan ihbar üzerine Jandarma Ekinci’nin yaşadığı Adalar Köyü’ne operasyon düzenledi. Jandarmanın geldiğini gören Ekinci motorla kaçmaya çalıştı. Jandarmanın ‘dur’ ihtarında bulunduğu, ihtara uymayan Ekinci’ye ateş açtı. Açılan ateş sonucu Ekinci olay yerinde hayatını kaybetti.

'SAĞ YAKALAYABİLİRLERDİ'

Mikail Ekinci’nin amcası Ali Ekinci olayı şöyle anlattı, "Sabah saatlerinde jandarmaya bir ihbar yapıldı. Askerlerin geldiğini gören Mikail motosikletle kaçmış. Kaçarken arkadan sıktılar. Tek kurşunla vuruldu. Direk kalbine ateş açtılar. Dağlık bir alan değil, isteseydiler canlı yakalayabilirdiler. Bu olayla ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Bu işin peşini bırakmayacağız. Cumhurbaşkanına kadar gideceğiz” dedi.

Yaşanan olayla ilgili Çermik Cumhuriyet Savcılığının soruşturma başlattı.