Diyarbakır'da, akaryakıt kaçakçılığı ihbarı üzerine harekete geçen Emniyet Müdürlüğü ekipleri, verilen adrese gittiklerinde kapıyı açan kişinin HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş olduğunu görünce şaşırdı. Kısa sürede, polislerin yanlış adrese geldiği ortaya çıktı. Demirtaş, olaya tepki gösterirken, Vali Hüseyin Aksoy'un devreye girmesiyle polisler ayrıldı. İhbarı alıp ekibi yanlış yönlendiren polis görevden uzaklaştırıldı.

DİHA’nın haberine göre, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın evine yapılan baskına ilişkin açıklama yaptı. Polislerin sehven Demirtaş'ın dairesinin bulunduğu adrese gittiğini ileri süren emniyet, ihbarı eksik aktaran çağrı merkezindeki polisin görevden alındığını duyurdu.

Açıklamada, çağrı merkezinde görev yapan polisin görevden alındığı belirtilerek, 9 Mayıs tarihinde 155 Polis İmdat hattını arayan bir kişinin kaçakçılık ihbarında bulunarak, kaçakçılık suçundan aranan bir şahsın bulunduğu yerin adresini verdiği ileri sürüldü.

Yapılan ihbarda aranan şahsın bulunduğu yerin kolayca bulunabilmesi için Demirtaş'ın eviyle aynı katta bulunduğu bilgisinin de verildiği aktarılan açıklamada, bu bilginin operatör görevlisinin ihmali sonucu görevli polislere verilmediği iddia edildi.

Açıklamanın devamında, "Aranan şahsın yakalanabilmesi için adresin bulunduğu yere giden polis ekiplerimiz sehven Selahattin Demirtaş'ın dairesinin bulunduğu adrese gitmiştir. Söz konusu yanlışlık ise kısa sürede anlaşılmıştır. Bahse konu olay ile ilgili olarak ihbarcı ile görüşen operatör görevlisi vali talimatı ile görevden uzaklaştırılmıştır. Konunun tüm yönleri ile ve hiçbir tereddüde mahal bırakmayacak şekilde açıklığa kavuşturulması için gerekli araştırmalara başlanmıştır" denildi.