Diyarbakır, Bitlis, Dersim'de sabah saatlerinde HDP ve DBP’li yöneticilerinin evlerine eş zamanlı operasyon düzenledi.

Diyarbakır ve Bitlis'te çok sayıda DBP ve HDP yöneticisi gözaltına alınırken Dersim'de yapılan ev baskınlarında gözaltı işlemi yapılmadı.

Operasyonlarda 50’den fazla kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

DBP İl Eş Başkanı Hafize İpek ile Diyadin Noyan, HDP il Eş Başkanları Gülşen Özer ve Cebbar Leygara, DBP ile HDP Kayapınar ve Yenişehir ilçe eş başkanlarının da aralarında bulunduğu 50’yi aşkın yönetici gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların evlerindeki aramalar devam ediyor.

DİCLE’DE 28 GÖZALTI

Diyarbakır'ın Dicle ilçesi'nde de 28 kişinin gözaltına alındı.

BİTLİS’TE 8 GÖZALTI

Bitlis’in Ahlat ilçesine bağlı Ovakışla Beldesine sabah saatlerinde yapılan ve baskınlarında Belediye Eş Başkanı Ahmet Demir, meclis üyeleri Mustafa Toprak, Yaşar Koçeroğlu ve DBP eski belde yöneticilerinden Şahbettin Akın gözaltına alındı.

Gözaltı gerekçesi belirtilmezken nereye götürüldükleri ise öğrenilmedi. Dün gece yapılan ev baskınında ise, Eş Başkanı Pervîn Karakoç gözaltına alınmıştı.

Adilcevaz ilçesinde ise eş zamanlı yapılan ev baskınlarında HDP İlçe Eş Başkanı Suphi Tarmaşır ve DBP ilçe yöneticisi Eşref Koçak gözaltına alınarak İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Güroymak ilçesine bağlı Morx Köyüne askerler tarafından yapılan baskında da DBP İl Genel Meclis Üyesi İsa Erkoç gözaltına alındı.

DERSİM’DE EV BASKINLARI

Dersim'de sabah erken saatlerde TEM şube polisleri ve askerler tarafından eş zamanlı ev baskınları düzenlendi.

Baskın düzenlenen Dersim Belediyesi eski Eş Başkanı Edibe Şahin, Dersim Belediye Eş Başkan yardımcıları İbrahim Kasum ve Hüseyin Tunç, EMEP İl Başkanı Mustafa Taşkale, DBP eski İl Eş Başkanı Leyla Akyıldız, Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabiri Ferit Demir, DBP İl Yöneticisi Necla Kılıç, DBP eski yöneticisi Şahin Kuçin'in evlerinde arama yapıldı.

Çeşitli tarihlerde katıldıkları eylem, etkinlikler ile sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımlar gerekçe gösterilerek savcılık talimatıyla yapılan aramalar sona ererken, kimsenin gözaltına alınmadığı öğrenildi.

Baskın yapılan kişilerin daha sonrasında ifadeye çağrılacağı belirtildi.