Bir televizyon programında söylediği  "PKK terör örgütü değildir" sözleri nedeniyle gözaltına alınan Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, tutuklama talebiyle gönderildiği mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Diyarbakır'da gözaltına alınıp İstanbul'a götürülen ve Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili İdris Kurt tarafından ifadesi alınan Elçi, savunmasında önemli hususlara dikkat çekti.

Zaman gazetesinden İsmail Avcı’nın haberine göre Elçi, ifadesinde, “Sayın Davutoğlu bütün dünyanın barbar ve vahşet örgütü olarak kabul ettiği IŞİD'i terör örgütü olarak görmediğini ifade etmiştir” dedi.

He zaman barışçıl çözümden yana olduğunu belirten Elçi, insan yaşamına yönelen bütün eylemlere karşı olduğunu dile getirdi.

Elçi, HAMAS ve Filiskin Kurtuluş Örgütü örneklerini vererek terör tanımı ve terör listesinin  uluslararası ilişkilerde formalite olduğunu belirtti.

Elçi, ifadesinde bir zamanlar terör listesinde olan Irak Cumhurbaşkanı Talabani ve Irak Kürdistan Bölgesel Başkanı Mesud Barzani'nin de Türkiye Cumhuriyet pasaportuyla AB ve ABD'de resmi temaslarda bulunduğuna dikkat çekti.

Elçi, televizyon programındaki ifadelerinin tespit olduğunu amacının propaganda olmadığını dile getirdi.