Diyanet İşleri Başkanlığı, koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle, 'dini hükümler', 'sağlık şartları' ve 'çevre temizliğine uygun' şekilde kurban kesilmesi için tebliğ yayımladı.

Resmİ Gazete'de yayımlanan '2020 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ'de, kesimlerin daha düzenli yapılması, zaman kaybının ve karmaşanın önlenmesi ile koronavirüs yayılım riskini en aza indirmek için hayvan pazarlarında ve kesim yerlerinde yeni tedbirler uygulanacak.

Hayvan satış ve kesim yerlerinde randevu sistemi uygulanacağının belirtildiği tebliğde, en az 1,5 metre olacak şekilde fiziki mesafenin korunmasına dikkat edileceği, ağız ve burnu kapatacak şekilde maske takmanın zorunlu olacağı satış ve kesim yerlerindeki giriş-çıkışlarda uatşe ölçümü yapılacağı ve 38 derecenin üzerinde ateşi olanların satış ve kesim yerlerine alınmadan sağlık kuruluşlarına yönlendirilecekleri belirtildi.

Kurban kesim yerlerinde gerekli yasaklara uymayan ve önlem almadan kurban atıklarını toprağa veren tesislere, toplu kesimler için 88 bin 499 TL, bu suçun konutlarda işlenmesi durumunda ise 2 bin 199 TL idari para cezası verilecek.