Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, Instagram hesabından yaptığı yayında evlilikle ilgili tavsiyelerde bulundu.

Martı, zengin-fakir evliliğini 'sorun' yaratacağını söyledi ve herkesin 'denk' olduklarıyla evlenmesi gerektiğini söyledi.

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre Martı, “Söz gelimi aralarında maddi açıdan uçurum olan iki ailenin evladının evlenmesinden ileride sorunlar çıkabilir. Şöhretli, itibarlı, meşhur ailenin çocuğuyla evlenmek toplum içinde benzer statüye sahip insanlar için daha kolaydır” dedi. 'Denklik' meselesinin peygamber tarafından da söylendiğini vurgulayan Martı, “Eş seçiminde bir diğer önemli husus, İslam hukuku dilinde “kefaet” olarak söylenen denklik meselesidir. Peygamber efendimiz denginizle evlenin demektedir” diye konuştu.

'BİRTAKIM SIKINTILARIN ÇIKMAMASI İÇİN...'

Zengin ve yoksul insanların evlenmelerine keskin sınırlarla engel konulmadığını söyleyen Martı, sorun "sorun çıkmaması" için 'denklik' meselesinin dikkate alınması gerektiğini ifade etti. Martı şu ifadeleri kullandı:

“Denklik, evlenecek olan kadın ve erkeğin ilmi birikim bakımından, maddi kazanç, aile statüsü, sosyal kabullenmişlik bakımından, toplumdaki konum bakımından çok farklı olmamaları, birbirlerine denk olmaları demektir. Söz gelimi aralarında maddi açıdan uçurum olan iki ailenin evladının evlenmesinden ileride sorunlar çıkabilir. Şöhretli, itibarlı, meşhur ailenin çocuğuyla evlenmek toplum içinde benzer statüye sahip insanlar için daha kolaydır. Ama bu demek değildir ki hiçbir zaman varlıklı bir insan yoksul bir insanla evlenemez. Bu durum hiçbir zaman keskin sınırlarla ayrılacak uçurum değildir. Günlük hayat içerisinde birtakım sıkıntıların ortaya çıkmaması için denklik hususunun dikkate alınması iyi olacaktır.”