Ramazan başında yayına başlayan Diyanet TV ilginç bir programa imza attı. 

Kanal, RTÜK tarafından içki sahneleri yüzünden sık sık ceza alan Behzat Ç. dizisini övdü. Konuğun diziyle ilgili övgü dolu sözlerini önce canlı sonra da tekrarıyla yayınladı.

Milliyet Cadde yazarı Sina Koloğlu, bugünkü köşe yazısında Diyanet TV'de Behzat Ç.'nin övüldüğünü kaleme aldı.

İşte Koloğlu'nun o yazısı:

'BÖYLE DE POLİS VAR'

Pazar günü Diyanet TV'de mart ayında yayınlanmış "Işık ve Gölgeler" programının tekrarına rastladım.

Sinema, edebeyat gibi alanında ünlü isimlerin konuk edildiği programa Erdal Özyağcılar katılmıştı. Tiyatrodan dizilere uzanan bir söyleşiydi. Özyağcılar, televizyonda iyi işler yapıldığına örnek olarak "Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi"ni gösterdi'. "Böyle polis de var" dedikten sonra her görüşte, her etnik kimlikte, her dünya görüşünün ekranda kendini ifade edebilmesi gerektiğini söyledi.

Özyağcılar, sohbetin ilerleyen bölümlerinde dizide oynayan bazı oyuncuların projeleri ciddiye almadıklarını "Tiyatroda, sinemada gösterdiği performansı dizilerde göstermiyorlar" sözleriyle savundu.

'DÜNYA GÖRÜŞÜNÜ ASLANLAR GİBİ SAVUNDU'

Sanatçının kendi dünya görüşünü "aslanlar gibi savunurken", işini de iyi yapması gerektiğini söyledi Özyağcılar. Politik oyuncunun da olabileceğini ifade eden Özyağcılar, sosyal ya da muhafazakârlığın değil; önce demokrat olunması gerektiğini belirtti. Bu konuşmalar, TRT'nin Diyanet kanalında mart ayında yayınlandı. Bilmem aynı konuşmayı haziran ayında yapsa ne olurdu? Kanal herhalde boş bulunup tekrarını yayınladı." (Posta)