Diyanet TV'de yayınlanan bir programda, hilafet çağrısı ve çeşitli vaazları ile tepki çeken imam Halil Konakcı, kadınları giyimleri üzerinden hedef aldı.

Daha önce kadınlar hakkında "Bak sokaklar ne hale geldi? Kasap dükkânı gibi" diyen Halil Konakcı ve İdris Bozkurt'un programdaki sözleri gündem oldu.

'DOĞRU TESETTÜR'

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kanalı olan Diyanet TV, Halil Konakcı’nın sözlerinin gündeme gelmesinden kısa süre sonra 13 Ağustos’ta, “Doğru tesettür nasıl olmalı?” sorusunu kanaldaki bir programa taşıdı.

Programın konuğu olan Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi İdris Bozkurt, söz konusu soruya verdiği yanıtla Konakcı’ya destek çıktı.

"Tesettür dediğimiz şey örtünmektir" diyen Bozkurt, “Bir kadının, yabancılara yani kendisine nikâh düşen yabancı kişilere karşı el, yüz ve ayak dışındaki yerlerini kapatması gerekiyor. Örtünmek dini bir vecibe. Allah’ın bir emri” dedi.

“Söz konusu yerlerin vücut hatlarını belli etmeyecek ve teni göstermeyecek şekilde kapatılması” gerektiğini söyleyerek kadınları hedef alan Bozkurt, “Hepimiz kabul edelim, pantolon dediğimiz şeyler, daracık şeyler oluyor. Hele hele kadınlarımızda. Son zamanlarda da tayt şeklinde pantolonları tasvip etmek, toplumun huzuruna onunla çıkmak tasvip edilir şeyler değil. Dini kuralların ihlalidir” diye konuştu.

'KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ YALAN' DEMİŞTİ

Halil Konakcı daha önce de, kadınları giyimleri üzerinden hedef alırken erkeklere seslenerek “Kadın-erkek eşitliği tamamen yalan. Namazını kıldırt hanımına, başını örttür. Bak sokaklar ne hale geldi? Kasap dükkânı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor. Bu kadınların başında yok mu adamları, abileri, babaları, kocaları?” demişti.