Üsküdar Belediyesi’nin Validebağ Korusu'nda yürütmeyi durdurma kararına rağmen devam ettiği cami inşaatı tartışmasına, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de dahil oldu. 

Görmez, "800 metrekare üzerinde bir cami inşa edilecek. Bir tarafta mescit inşa etmek üzere insanlar görüyorsunuz, bir taraftan da ağaç sevgisi, 'ağaçlar kesilmesin' diye gösteri yapan insanlar görüyoruz. Her şeyden önce bu bize yakışmıyor. İbadet sevgisi ile tabiat sevgisi karşı karşıya gelecek sevgiler değildir" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM) işbirliği yaparak oluşturacağı 'KAGEM Orman Projesi'nin açılış töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Validebağ Korusu tartışmalarına katıldı.

Görmez, 'tabiat sevgisi'nin başka öfkeleri ifade etmek için kullanıldığını öne sürdü.

Görmez, "800 metrekare üzerinde bir cami inşa edilecek. Bir tarafta mescit inşa etmek üzere insanlar görüyorsunuz, bir taraftan da ağaç sevgisi, 'ağaçlar kesilmesin' diye gösteri yapan insanlar görüyoruz. Her şeyden önce bu bize yakışmıyor. İbadet sevgisi ile tabiat sevgisi karşı karşıya gelecek sevgiler değildir. Biz gönül dünyamızın derinliklerinde halen sakladığımız öfkeleri, başka şekillerde ifade etmeliyiz. O öfkeleri, tabiat sevgisiyle ibadet sevgisi, tabiat sevgisiyle mabet sevgisi üzerinden ifade etmemeliyiz. Bu bize asla yakışmıyor. İslam Peygamberi buyuruyor ki, 'Yeryüzü bize mescit kılındı. Yeryüzünde gördüğünüz bütün ağaçlar, çiçekler tabiat ve yeryüzü bir mabet' dolayısı ile ibadet sevgisi ile mabet sevgisini karşı karşıya getirerek birbirimizi üzmek, birbirimize bu sevgiler üzerinden öfkemizi göstermeye kalkışmak bize yakışmıyor. Bunun da biran önce bitmesini sona ermesini diliyorum."