Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen vaazında, marketlerde fiyatların yükseleceği endişesi ile alışveriş yapan vatadaşlara seslenerek, "Marketlerdeki görüntüler bize hiç yakışmıyor, rızkı veren Allah’tır” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, “Sadece bizim yaptıklarımıza bakmayın. Biz kendimiz yapmıyoruz. Biz inanıyoruz ki bize yaptıran Allah’tır” açıklamasıyla başlayan tartışma, Diyanet’in dini konulardaki en yüksek karar ve danışma organı olan Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından “Ticarette kâr haddi var mı?” sorusuna verdiği fetvada “Fiyatları tayin eden Allah’tır” hadisine işaret etmesiyle daha da alevlendi.

Bu süreçte dikkat çeken bir vaaz da Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen tarafından verildi.

Diyanet TV’de, 'Burhan İşliyen ile Hacı Bayram Kürsüsü’nden' adıyla yayınlanan programda konuşan İşliyen, "Marketlerde yağ kuyrukları' üst başlığı ile yayımlayan vaazında, “Rızkı veren Allah’tır. Rızkımız konusunda çok endişeye kapılmamak, çalışmak ama korkmamak lazım. Zor günlerde marketlerde bu görüntüler hiç bize yakışmıyor” dedi.

Yiyecekleri depolamanın da yanlış olduğunu vurgulayan İşliyen, “Rızkın gerçek sahibinin Allah olduğunu unutmamak lazım” ifadelerini kullandı.