DİSK/Tekstil yönetimi Antep Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen’i görevden aldı.

Türkmen, “Tenezzül edilip bana bir açıklama bile yapılmıyor” derken, Özak Tekstil işçileri de Türkmen’in görevden alınmasına tepki gösterdi.

Mehmet Türkmen’i görevden alan DİSK/Tekstil yönetimi yaptığı açıklamada, çalışma anlayışındaki uyumsuzluk gerekçesini öne sürdü.

Türkmen’in 11 Kasım itibariyle görevden alındığını, SGK’ye bildirim yapıldığını belirtti.

Mehmet Türkmen ise, "11 Kasım itibariyle görevden alınmışım. Bugün Uğur Tekstil işçilerine de mesaj gönderilmiş. SGK’ye ve Valiliğe bile günler öncesinden bildirmişler. Ama şu ana kadar bu konuda bana doğrudan iletilen, bana ulaşmış hiçbir bilgi ve belge yok. Bari bunu bu kadar gizli yapmayın. Bölge temsilcisi olarak iki yıldır görev yaptığım ve bu süre içinde binden fazla üye yaparak barajı aşmasına katkı sunduğum sendikadaki görevimden alınıyorum ama bunu yaparken tenezzül edilip bana bir açıklama bile yapılmıyor. Yazık size” dedi.

ÖZAK TEKSTİL İŞÇİLERİNDEN TEPKİ

DİSK/Tekstil üyelerinin ücretsiz izne çıkarıldığı Özak Tekstil’de işçiler yaptıkları açıklamayla Mehmet Türkmen’in görevden alınmasına tepki gösterdi.

İşçiler adına açıklama yapan İsmail Budak, "DİSK/Tekstil’e buradan soruyoruz. Her koşulda her eylemde her savunmamızda en önde yürüyen Mehmet Türkmen’i neden görevden uzaklaştırdınız? İşçi hareketi içerisinde tarihi bir direnişe en önde önderlik eden, kapanan bir fabrikayı direnişle açtıran Urfa’daki DİSK/Tekstil adına olağanüstü bir örgütleme yapan DİSK/Tekstil Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen’i kimler harcadı? Bunu kim ya da kimler istedi? Nerede işçi iradesi? Neden burada sendika yönetiminden kimseyi göremiyoruz” dedi.