Dün gece sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde silah ve patlama sesleri gece boyu devam ederken, DİSK-KESK-TMMOB-TTB-İHD heyetleri ilçeye sokulmadı.

'Öz yönetim'in ilan edildiği yerlerden biri olan Yüksekova'da, polisin 'öz savunma' kontrolündeki mahallelere girmek istemesi üzerine dün gece çatışma çıkmış; Hakkari Valiliği de ilçede ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurmuştu.

İlçedeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulunan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, çatışmalardan gelen ilk bilgilere göre üç kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

DİSK: İLÇEYE GİRİŞİMİZE İZİN VERİLMİYOR

Diken'deki habere göre, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve Genel Sekreter Arzu Çerkezoğlu ise Twitter hesaplarından emek ve meslek örgütleri olarak Yüksekova’ya geldiklerini ancak ilçeye girişlerine izin verilmediğini aktarırken, Yüksekova Devlet Hastanesi’ne de girişlerinin engellendiğini ve hastanenin silahlı araçlarla kuşatılmış olduğunu belirtti.

Çerkezoğlu, "Hakkari'de savaşın sonuçları çok ağır. Görüştüğümüz STK'lar, sendikalar, meslek örgütleri, tüm halkın cümleleri barış ile başlıyor," derken; Kani Beko ise Twitter hesabından şunları yazdı: "DİSK-KESK-TMMOB-TTB heyeti olarak Hakkari'den Yüksekova'ya geldik. Ancak ilçeye girmemize izin verilmiyor. Şemdinli'ye de geçemiyoruz. Yüksekova Devlet Hastanesi'ne girişimiz engelleniyor. Hastane silahlı araçlarla kuşatılmış durumda..."

Fotoğraf: @KaniBeko_DİSK