Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve beraberindeki heyet, 13 Kasım tarihinde Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı saldırının yaşandığı yeri ziyaret etti.

Artı Gerçek’ten Yağmur Kaya’nın haberine göre, Taksim Meydanı'ndan patlamanın yaşandığı yere kadar sessiz yürüyüş gerçekleştiren sendika heyeti, saldırıda yaşamını yitirenler anısına karanfil bıraktı.

Çerkezoğlu, saldırıda ölenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

'HAKİKATİN VE ADALETİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

"Bir hafta önce burada (İstiklal Caddesi) bir insanlık suçuna tanık olduk. İnsanlık dışı, halk düşmanı katliamı lanetliyoruz" diyen Çerkezoğlu, katliamlara alışmayacaklarını söyledi. Yaratılmak istenen korku iklimine teslim olmayacaklarını söyleyen Çerkezoğlu, "Bilinsin ki her zaman hakikatin ve adaletin takipçisi olacağız. Yitirdiğimiz arkadaşlarımıza, çocuklarımıza sözümüz olsun ki DİSK olarak her zaman her yerde katliamlara, savaşlara karşı duracak insana, emeğe ve yaşama sahip çıkacağız. Ve yine sözümüz olsun ki bu topraklarda adaletin, demokrasinin, barışın ve kardeşliğin egemen olduğu emeğin Türkiye'sini hep birlikte kuracağız" diye konuştu.