Ankara’da gerçekleşen ve 28 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıyla ilgili konuşan Bakan Çavuşoğlu, "Salih Müslim'in kendisi de Suriye rejimi tarafından Kandil'den çağrılıp, Türkiye'ye karşı saldırı tutumu içerisinde olma talimatını bizzat Esed'den almıştır" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, temaslarda bulunmak için gittiği Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ile görüştü. 

Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Bakan Çavuşoğlu, "DAEŞ, PKK, DHKP-C terör örgütleriyle Suriye'deki YPG'nin hiçbir farkı yoktur. YPG'nin tüm kademelerinde Kandil'den gelen PKK'lılar vardır. Salih Müslim'in kendisi de Suriye rejimi tarafından Kandil'den çağrılıp, Türkiye'ye karşı saldırı tutumu içerisinde olma talimatını bizzat Esed'den almıştır. Tüm belge ve bilgiler bizde de mevcuttur" şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu, bir Azerbaycanlı gazetecinin, saldırıyla ilgili sorusunu şöyle yanıtladı:

''Saldırının arkasında kimler olduğu konusundaki çalışmalar titizlikle inceleniyor. En kısa sürede Ankara'dan gerekli açıklamalar yapılacaktır. Şu bilinsin ki terörle mücadele ve inandığımız yoldan Türkiye'yi hiçbir güç geri çeviremez. Şu anda Türkiye'nin bazı şehirlerinde terör örgütünün özellikle çözüm sürecini suistimal ederek bazı yapılanmalara gittiğini gördük. Şimdi o şehirlerde operasyonlar devam ediyor. Birçok şehirden Cizre dahil terör örgütlerini temizledik. Oradaki Kürt kardeşlerimiz AK Parti'yi destekliyor. Dün TBMM'de üç parti teröre karşı ortak deklarasyon yayınladı. Dayanışma örneği gösterdiler. Sırtını teröre dayayan siyasetçileri kastetmiyorum. Sırtını millete dayayan siyasetçiler tam bir dayanışma içerisindeyiz.''