Dişler; yiyecek, içecek, yaş ve kullanılan bazı ilaç çeşitlerine göre zaman içerisinde sararabilmekte, renklerinde değişiklikler ortaya çıkabilmektedir. Yüzey lekeleri ve derin lekeler nedeniyle dişlerde sarı ya da gri renklenmeler oluşabilmektedir. Bu sorunların önüne geçebilmek için düzenli olarak uzman hekimler tarafından dişlerin beyazlatılması gerekmektedir. Diş beyazlatma yöntemlerinin başında gelen düzenli diş fırçalama ve ağız bakımın dışında hekimlerin uyguladıkları pek çok yöntem bulunmaktadır.

Diş lekelenmeleri ve sararmalardan şikayetçi olan kişiler Dişler nasıl beyazlar sorusuna yanıt aramaktadır. Bu sorunun cevaplarını ve uygulama yöntemlerini sizlerle paylaşıyoruz.

Ofis Tipi Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Diş beyazlatma yöntemleri, bu yöntemlerin uygulandığı sağlık kuruluşlarındaki ağız ve diş sağlığı servislerinde alanında uzman olan diş hekimleri tarafından yapılmaktadır. Diş muayenesinin ardından dişin yapısına göre işlem uygulanmaktadır. Ancak bu işlemin öncesinde dişlerde oluşan çürükler ya da farklı sorunların tedavi edilmesi gerekmektedir. Bunun sebebi beyazlatıcı ürünün çürük bölgeleri geçerek dişin iç kısımlarına ulaşarak zarar verme riskini ortadan kaldırmaktır.

Ev dışında klinik ortamda yapılan diş beyazlatma işlemi daha hızlı, etkili ve güvenli sonuçlar elde edilmesini sağlamaktadır. Klinik ortamda diş hekimleri tarafından yapılan beyazlatma işleminde özel şekilde üretilen solüsyonlar kullanılmaktadır. İşlem sırasında diş hekimlerinin uygun gördükleri diş beyazlatma solüsyonları ısı ya da ışık desteğiyle uygulanmaktadır. Ancak bu işlemin öncesinde dişler beyazlatma uygulamasına hazır hale getirilmelidir. Diş taşları ve diş yüzeyi temizlenmelidir. Dişin yüzeyi cilalanarak diş tonu belirlenmelidir. Ayrıca beyazlatma işlemi esnasında diş etinin zarar görmemesi için diş etine koruyucu bir jel uygulanması gerekmektedir. Klinik ortamlarda uzman diş hekimleri tarafından beyazlatma işlemi için kullanılan solüsyonların yüzde 10 derecesinde kullanıldığı taktirde dişlere ve diş etlerine herhangi bir zarar gelmediği bilinmektedir. Bu sürecin sonucunda dişlerin beş kat beyazlatılması mümkün olabilmektedir.

Diş beyazlatma uygulamaları mutlaka uzman diş hekimleri tarafından gerçekleştirilmelidir. Bu sayede tedaviden alınacak başarı oranı artabilmekte ve kalıcılık süresi uzayabilmektedir. Diş beyazlatma fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak ve randevu oluşturarak mükemmel dişler için ilk adımı atmak istiyorsanız beyazlat adresini ziyaret edebilirsiniz.

Biyolojik Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Biyolojik beyazlatma ofis tipi diş beyazlatma çeşitlerinden biridir. Bu işlem uzman diş hekimi tarafından florür açısından zengin özel bir solüsyonun hastanın dişlerine uygulanmasıyla gerçekleşmektedir. Hastanın ihtiyacına göre biyolojik beyazlatma işlemi ev tipi beyazlatma yöntemleriyle desteklenebilmektedir.

Biyolojik beyazlatma genel olarak tek seans yapılmaktadır. Ancak sonucunda beyazlama tonunun hekim kontrolüyle yetersiz bulunması halinde ikinci bir seans daha uygulanabilmektedir. Bu işlemin hastalara en önemli avantajı içeriğindeki zengin florür sayesinde diş ve diş etlerinde hassasiyet oluşmasını önlemesidir. Ayrıca biyolojik beyazlatma yönteminin bilinen herhangi bir yan etkisi de bulunmamaktadır.

Tek Diş (İçten) Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Tek diş beyazlatma; kanal tedavisi uygulana dişlerde zaman içerisinde ortaya çıkan renk değişikliğini gidermek için yapılmaktadır. Bu işlemde diş üzerindeki dolgu sökülmektedir. Ardından kanal üzerindeki dolgu sıkı bir şekilde kapatılmakta ve açılan boşluğa beyazlatma ürünü uygulanmaktadır. Kanal dolgusunun iyi bir şekilde izole edilmesi halinde tek diş beyazlatma işleminin herhangi bir zararının olmadığı bilinmektedir.

Kombine Diş Beyazlatma Nedir?

Kombine diş beyazlatma ofis ve ev tipinin birlikte uygulandığı temizlik yöntemidir. Beyazlatma işleminin diş hekimleri tarafından ofiste uygulanmasının ardından ev tipi beyazlatmayla desteklenmesidir. Bu işlemin uygulanma amacı bazı kişilerdeki diş renklenmelerinin temizliğinde istenen beyazlığa ulaşılamamasıdır. Ofis ve ev tipi beyazlatma yöntemlerinin beraber uygulanmasıyla daha etkili beyazlatma gerçekleştirilebilmektedir.

Diş Beyazlatmayı Gerektiren Faktörler Nelerdir?

Diş beyazlatma işlemi, dişlerin yüzeyindeki gözenekli mine ve dentin yapısında ortaya çıkan renkli organik ve inorganik maddelerin diş beyazlatma jelleriyle giderilmesidir. Bu işlem dişlerin iç ve dış kaynaklarla oluşan renklenmeler halinde uygulanmaktadır. Öncesinde mutlaka diş hekimi kontrolünden geçilmesi ve herhangi bir sakınca olmadığı anlaşılması gerekmektedir.

Dişlerde ortaya çıkan renk değişimi iki şekilde görülebilmektedir. İç renklenme dişin içerisinde nüfuz eden ve fırçalamayla giderilemeyen lekelenmelerdir. Bu durum dişlerin oluşum sırasında ortaya çıkan yapısal bozukluklar ya da kullanılan ilaçlara bağlı olarak kendini gösterebilmektedir. Dış renklenme ise yiyecek, çay, kahve ve asitli içeceklerle türün ürünleri nedeniyle oluşabilmektedir. Farklı renklenmeler farklı tedavi işlemleri gerektirdiği için kişilerin diş hekimleri görüşü almaları oldukça önemlidir.

Diş Beyazlatma Kimlere Yapılır?

Diş beyazlatma işlemi 18 yaş ve üzerindeki kişilere, herhangi bir diş sorunu olmayan kişilere yapılabilmektedir. Ancak işlem öncesinde mutlaka diş hekimi görüşü alınması tavsiye edilmektedir.

Diş Beyazlatma Kimlere Yapılmaz?

Diş beyazlatma işlemi; 18 yaş altındaki kişilere yapılmamaktadır. Kronik hastalıkları olan hastaların uzman doktor tavsiyesiyle yaptırması gerekmektedir. Ciddi diş ve diş eti sorunları olan kişilerin ve diş minesinde defekt bulunan kişilerin de bu işlemden uzak durmaları gerekmektedir. Ayrıca kadınların hamilelik döneminde diş beyazlatma işlemini yaptırmaları önerilmemektedir.

Kara Taşımacılığı Esnek Çözümlerle Fark Yaratır Kara Taşımacılığı Esnek Çözümlerle Fark Yaratır

Diş Beyazlatma Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Diş beyazlatma işleminin ardından dikkat edilmesi gereken durumlar bulunmaktadır. İşlem sonrasındaki ilk birkaç gün içerisinde aşırı sıcak ya da aşırı soğuk yiyeceklerden ve içeceklerden uzak durulması gerekmektedir. Özellikle asitli içeceklerin, çay, kahve ve tütün ürünlerinin tüketilmemesi tavsiye edilmektedir. Bu süreçte beyazlatıcı etkisi yüksek olan diş macunlarının kullanılması ve ağız bakımına önem verilmesi de oldukça önemlidir.

Diş Beyazlatma İşlemi Zararlı Mıdır?

Diş beyazlatma işleminin uzman hekim gözetiminde uygulanması halinde herhangi bir zararı bulunmamaktadır. İşlem öncesinde dişlerdeki problemlerin öğrenilmesi ve giderilmesi gerekmektedir. Bu nedenle beyazlatma işleminin diş hekimleri tarafından gerçekleştirilmesi tavsiye edilmektedir. Beyazlatma işleminin etkisi ise kişinin diş yapısına ve tüketim alışkanlıklarına göre değişiklik gösterebilmektedir. Genel olarak 6 ay ve 2 yıl arasında değişiklik olmadığı, sabit kaldığı bilinmektedir. İşlem sonrasında ağız ve diş sağlığına dikkat edilmelidir.