Bir çılgınlık haline dönüyor her şey! Biri merdiven boyuyor. Normalde, (Avrupa ve Amerika'da da) kamusal alanda bir şey yapmak için belediyeden izin alırsın. Bu arkadaş onu yapmamış. Ortaya fena da olmayan bir iş çıkmış. Belediye de ceberrut devletin rengi olan griyi basmış merdivenlere.

Sonra sen tut her yeri boya tepki olsun diye...

Biri hamilelere laf etti diye hamile gibi dolaş, biri şorta laf etti diye (ekşisözlük'te de basenli ve soba borusu bacaklı olup şort giyenlere laf ediliyor ama tık yok) ertesi gün herkes şort giyiyor..

Özetle karşılarında işi inada bindirmiş ve bu özellikleriyle de çok kolay manipüle edilebilecek bir muhalefet var...

Fakat mesele şu: 2007'ye kadar özellikle Genelkurmay ve Ergenekon organizasyonu olduğu ortaya çıkan "Gelincik Mitingleri" ve Haziran 2007'deki Ergenekon tutuklamalarına kadar AKP'ye karşı ufak tefek silahsız muhalif miting ve gösterileri oluyordu. Sonra 2007 Haziran’ında Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu AKP tarafından değiştirilerek polisin aşırı şiddet ve biber gazı kullanımının önü açıldı. 2007 Temmuz’unda AKP'nin yüzde 47'lik seçim zaferinin ardından da umutsuzluğa kapılan toplumsal muhalefet bastırıldı veya içine kapandı.

AKP'nin yaptığı her şeyi içine attı, ta ki Gezi Parkı olaylarına kadar. 5-6 yıllık birikmiş muhalefetin patlaması oldu Gezi Parkı İsyanı.

Gezi Parkı'ndan sonra ise toplumsal muhalefetin polis, gaz, cop korkusu bitti. Umutsuzluk kayboldu. Sonuç olarak da neredeyse her gün bir yerlerde eylem var.

Bence AKP hükümeti artık bu "gündelik" eylemleri bilerek kaşıyor. Öfke birikimini engellemek, yeni bir Gezi Parkı yoğunluğu yaşamamak için insanları kışkırtarak öfke boşalımı yaratıyor ki, yeniden büyük kalabalıklar toplanmasın. Çünkü bundan çok korkuyorlar, yeni bir Gezi İsyanı'ndan sonra koltuklarında kalabilirler mi meçhul.

Ayrıca her gün eylem olmasını sağlıyorlar ki, tabanındaki eğitim düzeyi düşük, "tek kitap"ını bile okuyup anlamamış milyonlar öfkelensin, bıksın ve saflarını sıkılaştırsın!

Bence başarılı da oluyorlar…

NOT: Yollar renkliyken daha güzel..