Bazı cemaat ve tarikatların haftalık toplantılarını iptal etmelerinin sebebinin, polisin bu sohbetlere saldırı düzenlenebileceğine ilişkin uyarısı olduğu ortaya çıktı.

Cumhuriyet’ten Ahmet Şık’ın haberine göre son haftalarda peş peşe gerçekleştirilen bombalı saldırılar ve Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’a suikast düzenlenmesinin ardından cemaat ve tarikat liderlerine yazılı ve sözlü uyarı yapıldı.

İstihbarat Daire Başkanlığı çalışma yürüterek tanınan kişilere yönelik suikastlar düzenlenebileceği bilgilerini elde ederek, bunu söz konusu cemaat ve tarikatlara iletti.

Türkiye’yi kaosa sürükleyebilecek, kitleleri harekete geçirebilecek kişi ve kurumlara yönelik suikast ve bombalı saldırı ihtimali olduğu’ uyarısı yapan emniyet yetkilileri, cemaat ve tarikatlardan halka açık toplantı yapmamalarını, dar gruplu olarak kapalı ortamlarda yapmalarını istedi.

Emniyet kaynakları uyarının ‘tedbir amaçlı genel bir önlem’ olduğunu kaydederken, herhangi bir örgüt ismi verilmedi.

İsmail Ağa Cemaati’nin önde gelen isimlerinden, Ahmet Mahmut Ünlü isimli Cübbeli Ahmet Hoca, İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi kurucusu ve İslamcı Hüküm Dergisi’nin yayın yönetmenliğini yapan İhsan Şenocak ve Sosyal Doku Vakfı’nda konuşan Nurettin Yıldız önceki gün sosyal medyadan haftalık toplantılara ara verdiklerini duyurmuştu.