Ankara Tuzluçayır’daki Mehmet Çekiç İlkokulu’nun din öğretmeni, çocuklara, "Banyoya yalnız ve çıplak girmeyin, cinler musallat olur" deyince çocukların ruh sağlıklarında bozulmalar başladı. Din öğretmeni bununla da kalmadı, sınıftaki öğrencileri Alevi-Sünni diyerek de ayırdı.

 ‘BANYOYA ÇIPLAK GİRMEYİN, CİNLER MUSALLAT OLUR’

Sendika.Org'da yer alan habere göre, veliler geçtiğimiz dönem 5. sınıflara giren din öğretmeninin çocuklara cinler hakkında yaptığı konuşmada “Banyoya yalnız ve çıplak girmeyin, cinler musallat olur” telkininde bulunduğunu aktardı.

ÇOCUKLARIN RUH HALİ BOZULDU

Öğretmenin anlatımları üzerine önce kendi aralarında, ardından aileleriyle konuşan çocukların, evlerinde bir odadan diğerine geçerken ve odalarda tek başlarına kalırken korktukları bildirildi.

Öğretmenler ise okuldayken bir çocuğun ışığı kapaması üzerine bazı çocukların çığlık atarak ve korku içinde kaçışarak hareket ettiğini gözlemlediklerini belirtti.

ALEVİ ÖĞRENCİLERE PARMAK KALDIRTTI

Okulda geçtiğimiz hafta yapılan veli toplantısında ise din öğretmeninin yeni bir olayı açığa çıktı. Çocukların ailelerine aktarımlarına göre din öğretmeni öğrencilere “Sınıfta Alevi olan var mı?” diye sordu ve Alevi olanların parmaklarını kaldırmalarını istedi. Kimi öğrenciler ise Alevi olmayan arkadaşlarının rencide olabileceğini düşünerek parmaklarını kaldırmadı.

DİN ÖĞRETMENİ REDDETTİ: ‘KENDİLERİ PARMAK KALDIRDI’

Veliler bu soru üzerine din öğretmeniyle görüştü. Din öğretmeni ise çocuklara böyle bir soru sormadığını, Alevi çocukların kendiliğinden parmaklarını kaldırdığını savundu.

Halkevleri Eğitim Hakkı Meclisi, söz konusu din öğretmeni ile ilgili gerekli adımları atacaklarını, okullardaki gerici, mezhepçi, baskıcı uygulamaların takipçisi olacağını açıkladı.