Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘anaokulundan başlayarak yeni hayat tarzı’ mesajıyla açılan Milli Eğitim Şurası’nda, anaokulunda karma eğitime son verilmesi önerisinin ve zorunlu din dersinin ilkokul 1. sınıftan başlamasına yönelik önerilerin kabul edilmesinin yine tartışılacak bir karar geldi.

Öğretim programları ve haftalık ders çizelgelerinin görüşüldüğü komisyonda, Osmanlı Türkçesi'nin zorunlu ders olarak bütün liselerin öğretim programlarında yer alması önerisi oy çokluğuyla kabul edildi.

Önerinin görüşülmesi sırasında bazı katılımcılar, Türk halkının kendi dedesinin mezar taşını okuyamayan tek millet olduğunu ve toplumda Osmanlı Türkçesi'ne bir talep bulunduğunu ifade etti.

Radikal'de yer alan habere göre aleyhte söz alan katılımcılar ise tarihi metinlerin okunmasında sorunlar yaşandığını, ancak tarihe merakı olan öğrencilerin bu dersi seçmeli olarak alması gerektiğini söyledi.  

ZORUNLU DİN DERSİ

Erdoğan'ın, “Anaokulundan başlayarak hayat tarzı sunacağız” dediği Milli Eğitim Şûrası’nın ikinci gününde, ilkokul 1, 2 ve 3’üncü sınıflara ‘zorunlu din dersi’ önerisi, komisyondan geçmişti.