İstanbul’da DHKP-C operasyonunda Dilek Doğan isimli genç kadın, polis kurşunuyla vuruldu. Dilek’in babası, kızının; “galoş giyin, sonra girin” sözlerinin ardından silah sesi duyulduğunu söyledi.

Ameliyata alınan Doğan’ın hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.

Emniyet yetkilileri genç kızın ev sakinlerinden birinin polisin silahına sarılıp tetiğe basması sonucu yaralandığını öne sürerken, Doğan’ın ağabeyi Emrah Doğan, polisin önce kendilerini tartakladığını ardından silah kullandığını ve kurşunun kız kardeşine isabet ettiğini söyledi.

Dilek Doğan’ın babası Metin Doğan yaşananları şöyle anlattı:

“Evimize 4 polis ayakkabılarıyla girdi. Kızımı vuran polise ‘galoş giyin’ dedik. Onlar da ‘giymeyiz’ dediler. Sonra silahı bize doğrulttu. Bir anda kızımı vurdular. Kızımı öldü zannettim. Polisler panikleyip dışarı kaçmaya başladılar. Evde kesinlikle bir çatışma olmadı. Kızımız vurulduktan sonra polislerle itiş kakış yaşadık. Benim beş tane çocuğum var. Dilek benim tek kızım. Umarım sağlığına kavuşur.”

KURŞUN KARACİĞERİ DELDİ

Halkın Hukuk Bürosu’nun açıklamasında ise “Polis kimliklere baktıktan sonra birden kapıya yönelip, içeri girmeye çalışmış, kapıda bulunanlara da saldırmıştır. Saldırının nedeni sorulduğunda cevap vermeden silahı ateşlemişlerdir. İç kapı önünde duran Dilek göğsünden vurularak akciğerinden yaralanmıştır” denildi.