Hakkari Yüksekova'da özel harekât timlerinin 5 Ağustos'ta bir şantiyeye yaptığı baskında gözaltına aldığı inşaat işçilerine dönük işkence görüntülerine ilişkin servis edilen haberin hemen ardından DİHA'nın 4'üncü internet sitesi de Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından erişime engellendi. Yapılan bu engellemenin ardından Başbakanlık tarafından görüntüler hakkında inceleme başlatıldı.

Söz konusu görüntülerin abonelere servis edilmesinin hemen ardından DİHA'nın www.dihanews.net uzantılı internet adresi, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından erişime engellendi.

Getirilen erişim engeli kararına ilişkin ise "5651 sayılı Kanun uyarınca yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda bu internet sitesi (dihanews.net) hakkındaki Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın 08/08/2015 tarih ve 490.05.01.2015-206463 sayılı kararına istinaden Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından İDARİ TEDBİR uygulanmaktadır" denildi.

Daha önce de TSK'ye ait savaş uçaklarının 24 Temmuz günü PKK’lilerin bulunduğu alanlara yaptığı hava saldırısıyla eş zamanlı olarak www.diclehaber.com, sonrasındaki günler ise www.diclehaber.com.tr ve www.dihanews.com adresleri TİB ve mahkeme kararlarıyla erişime engellenmişti. Yapılan son engelleme kararı ile DİHA'nın erişime engellenen sayfa sayısı 4'e yükseldi.

TİB tarafından dördüncü kez getirilen erişim engelinin ardından Başbakanlık, söz konusu görüntülerle ilgili inceleme başlattı.

Yapılan açıklamada, "Başbakanımız terörle mücadele operasyonları çerçevesinde vatandaşlarımızın yere yatırıldığı bir görüntünün sosyal medyada dolaşıma girmesi üzerine İçişleri Bakanlığı'na derhal gerekli incelemenin yapılması talimatını verdi" ifadesi kullanıldı. (Evrensel)