Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) kapatılmasından sonra çalışmalarının bağlandığı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Dicle Haber Ajansı'na (DİHA) yönelik yeni bir erişim engeli kararına imza atarak sansüre devam etti.

Daha önce 44 kez erişim engeli ile susturulmak istenen DİHA abone ve okuyucularına ulaştığı internet sitesi olan "www. diha-haber.link" adresi de, dün gece yarısı BTK tarafından erişime engellendi.

Gerekçesi konusunda herhangi bir açıklamanın yapılmadığı karara ilişkin şunlar kaydedildi:

"5651 sayılı Kanun uyarıcınca yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda bu internet sitesi (diha-haber.xyz) hakkındaki Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun 17/09/2016 tarih ve 490.05.01.2016.-144389 sayılı kararına istinaden Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından İDARİ TEDBİR uygulanmaktadır."

Böylece, 24 Temmuz 2016 tarihinden bu güne ajansın 45'nci internet sitesi TİB ve BTK tarafından erişime engellenmiş oldu.

Ajansa "www.diha-news.link"" linki üzerinden ulaşılabilir.

AJANSIN 8 MUHABİRİ TUTUKLU 

DİHA'nın hala 8 muhabiri tutuklu: Feyyaz İmrak, Mazlum Dolan, Ziya Ataman, Muhammed Doğru, Abdulkadir Turay, Nedim Türfent, Şermin Soydan, Sebahattin Koyuncu