Dihaber, Hatay Antep sınır hattında haber takibi yaparken önceki gün İslahiye ilçe merkezinde "Makul şüphe" oluştuğu gerekçesi ile gözaltına alınan Erdoğan Alayumat ve Nuri Akman’a ilişkin açıklama yayınladı.

Gözaltına alınan dihaber muhabirleri Alayumat ve Akman’ın, Anadolu Ajansı’nın haberinde  "PKK üyesi" gösterilmesi üzerine yapılan açıklamada, Alayumat ve Akman’ın sınır hattında yaptığı haberler paylaşıldı.

Açıklamada, “Bölgede yakından tanınan, açık kimlikleri biliniyor ve tarafımızca kamuoyuna bilgi aktarılmasına rağmen arkadaşlarımızı hedef haline getirip, yargı oluşturan söz konusu ajanslar ve haber siteleri hakkında yasal haklarımızı saklı tuttuğumuzu belirtiyor ve dayanışmanızı bekliyoruz” denildi.

dihaber Merkez Haber Editöryası tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Hatay- Antep sınır hattında haber takibi yapan muhabirlerimizden Erdoğan Alayumat ve Nuri Akman 13 Temmuz Perşembe günü akşam saatlerinde İslahiye çarı merkezinde misafir oldukları İsa Nuri Demir ile birlikte “Makul şüphe” üzerine gözaltına alındılar. İfadeleri alınacak denilen muhabirlerimiz, bugün Hatay’da geldikleri öğrenilen Terörle Şube (TEM) bir ekibe teslim edildikleri ailelere iletildi. Ancak konu hakkında yaptığımız tüm girişimlere rağmen ne tarafımıza ne de ailelere bilgi verildi.

Kaygıyla izlediğimiz gelişmeye ilişkin bilgi alamadığımız halde devletin resmi ajansı Anadolu Ajansı (AA) ve Doğan Haber Ajası (DHA) bugün itibariyle her iki muhabirimizin “Aranan PKK üyeleri” şeklinde abonelerine servis yaptı. Asılsız bu haberi birçok haber sitesi ve gazete kullandı.

Bölgede yakından tanınan, açık kimlikleri biliniyor ve tarafımızca kamuoyuna bilgi aktarılmasına rağmen arkadaşlarımızı hedef haline getirip, yargı oluşturan söz konusu ajanslar ve haber siteleri hakkında yasal haklarımızı saklı tuttuğumuzu belirtiyor ve dayanışmanızı bekliyoruz.

Gözaltına alınan her iki çalışma arkadaşımızın son bir aydır sınır hattında yapmış olduğu şu haberleri dikkatinize sunar, iyi çalışmalar diliyoruz:  

‘Fırat Kalkanı’ çocuk savaştırıyor!

Kemal Kurkut’un son sözleri

Sınıra sıfır villalar gündüz sessiz gece silahlı!