Nedim Şener ve Ahmet Şık…

Türk medyasının 375 gündür konuştuğu iki isim…

Nedeni ikisinin de arkadaşlarının arkalarında durması.

Ve daha da önemlisi ikisinin de Fırat’ın batısında da tanınırlığının olması…

Peki ya diğerleri?

 

Türk medyasının geneli bugün bile tahliye edilen 4 gazeteciden sadece ikisini, Şık ve Şener’i ön plana çıkartıp Oda TV davasından dolayı tutuklu bulunan Coşkun Musluk ve Sait Çakır’ın mağduriyetini görmezden gelirken ne zaman hala hapishanede yaşam savaşı veren meslektaşlarını hatırlayacak?

 

Ragıp Zarakolu, Mustafa Balbay, Soner Yalçın, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Müyesser Yıldız, Hikmet Çiçek, Tuncay Özkan ve Yalçın Küçük değil tabi ki bahsettiklerim. Onlar medyada yankı bulabilen nispeten “şanslı” isimler. Halbuki hala yüzü aşkın gazeteci var tutuklu bulunan.

 

Aralarında aylardır haklarında iddianame yazılmamış, hakim karşısına çıkmayı bekleyenler de var, bir yandan kanser tedavisi gören de…

 

Hatırlamak ve hatırlatmak gerek o isimleri:

 

Abdulcabbar Karabeğ, Abdullah Çetin, Ahmet Akyol, Ahmet Birsin, Ali Buluş, Ali Konar, Aydın Yıldız, Ayşe Oyman, Baha Okar, Bahar Kurt, Bayram Namaz, Bayram Parlak, Bedri Adanır, Behdin Tunç, Cengiz Dogan, Cengiz Kapmaz, Cihan Gün, Çağdaş Kaplan, Çağdaş Ulus, Davut Uçar, Deniz Kılıç, Deniz Yıldırım, Dilek Demirel, Fatih Özgür Aydın, Doğan Can Baran, Ensar Tunca, Erdal Süsem, Erdoğan Altan, Erol Zavar, Ertuş Bozkurt, Fatma Koçak, Faysal Tunç, Ferhat Çiftçi, Feyyaz Deniz, Füsun Erdoğan, Hakan Soytemiz, Halit Güdenoğlu, Hamdiye Çiftçi, Hamit Dilbahar, Hatice Duman, Hüseyin Deniz, İsmail Yıldız, Kaan Ünsal, Kadri Kaya, Kazım Şeker, Kenan Karavil, Kenan Kırkaya, Mazlum Özdemir, Mehmet Emin Yıldırım,  Mehmet Güneş, Mehmet Karaaslan, Mehmet Yeşiltepe, Miktat Algül, Murat Aydın, Murat Çiftçi, Musa Kurt, Mustafa Gök, Naciye Yavuz, Nahide Ermiş, Nevin Erdemir, Nilgün Yıldız, Nurettin Fırat, Nuri Yeşil, Oktay Candemir, Ozan Kılınç, Ömer Çelik, Ömer Çiftçi, Ömer Faruk Çalışkan, Pervin Yerlikaya, Ramazan Pekgöz, Rohat Emekçi, Ruken Ergün, Sadık Topaloğlu, Sebahattin Sumeli, Sedat Şenoğlu, Semiha Alankuş, Sevcan Atak, Seyithan Akyüz, Sibel Güler, Sinan Aygül, Songül Karatagna, Şahabettin Demir, Turabi Kişin, Turan Özlü, Vedat Kurşun, Yüksel Genç, Zeynep Kuray, Ziya Çiçekçi, Zuhal Tekiner, Serdar Engin, Tayyip Temel,

 

Yukarıdaki listenin büyük kısmını çoğumuz tanımıyoruz, bilmiyoruz isimlerini. Belki tarih de yazmayacak onların adlarını büyük harflerle. Ama olsun. Kesin olan bir şey var o da bu listedekilerin hepsinin fark gözetmeksizin Türkiye’nin karanlık hukuk sicilinde yer alacağı.