Evde kullanılan suları arındırmak, arıtma sistemi ile sağlanır. Didim su arıtma ile, çeşme suyu çeşitli mikroplardan arıtılarak içme suyu haline dönüştürülür. Böylece evlerde rahatlıkla arıtma su içilebilir. Bu, sağlık ve tasarruf açısından olumlu bir sistemdir. Bir tek evde kullanılan suların değil, endüstriyel sularda da arıtma yapılır. Sağlam bir su arıtma cihazı sayesinde suya gereken mineraller geçmektedir. Bu işlem suyun saflaşması ve sonrasında mineral desteği ile sağlanır.

Tasarruf ve sağlığın bir arada olduğu su arıtmasının kullanılması evlerde oldukça ideal bir sistem olarak kabul edilir. Suda bulunan bazı zararlı organizmalar, tifo ve kolera gibi hastalıklara neden olabilmektedir. Bu organizmaların yok olması için dezenfeksiyon işlemi yapılmaktadır. Dezenfeksiyon işlemi klor ile sağlanır. Klor, su ile etkileşime girer ve su kendi içerisinde bulunan bakterileri parçalayarak yok eder.

İçme Suyu Neden Arıtılır?

İnsan sağlığı için su arıtılmasının yapılması önemlidir. Sağlıklı bir su değerlerinden, renginden ve kokusundan belli olur. Su arıtmasının birkaç amacı vardır. Didim su arıtma sistemleri sayesinde sular çok daha sağlıklı olmaktadır. İçtiğimiz sularda sağlığımızı tehdit eden herhangi bir unsur olmamalıdır. İçeceğimiz suyun rengi berrak olmalıdır. İçeceğimiz su kokusuz ve renksiz olmalıdır. Ayrıca içiminin serinletici olması gerekir. Su sağlık için gerekli bir içecektir. Bu durum içme suyunda herhangi bir mikroorganizmanın bulunmaması gerektiği anlamına gelir. Su arıtmanın amaçları aşağıdaki gibidir;

  • Renk bulanıklığını kaldırmak,
  • Ham sudaki kötü kokuyu yok etmek,
  • Suyu yumuşatmak,
  • Asitten temizlenmesi,
  • Mikropların giderilmesi,
  • Tuzluluk oranını ortadan kaldırmak,
  • Zararlı kimyasallardan suyu arıtmak

Tüm bu amaçlar, suyun sağlıklı bir şekilde evimize girmesine hizmet etmektedir.

Su Arıtma Süreçleri

Su arıtılması sadece suyun berraklığını elde edilmesi için yapılmaz. Ayrıca hastalık yapıcı mikroorganizmalardan arındırmak için de işlem yapılır. Didim su arıtma işleminde suyun sertliğinin giderilmesi de sağlanır. Su arıtma süreçleri suyun içme suyu olarak evimize gelmesini sağlar. Böylece doğada bulunan doğal kaynakları tüketmiş oluruz. Suyun dinlendirilmesi, kireçten arındırılması, havalandırılması, kokunun giderilmesi ve klorlanması suyun arıtma süreçlerindendir. Bu süreçlerden geçen su, arıtılarak sağlıklı bir şekilde sofralarımıza gelmektedir.