Mardin Barosu, Kürtçeye dönük söylemleri nedeniyle sunucu Didem Arslan Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulunurken, Show TV televizyonunu da RTÜK'e şikayet etti.

Mardin Barosu Dilsel ve Kültürel Haklar Komisyonu, televizyon sunucusu Didem Arslan Yılmaz'ın programında Kürt bir yurttaşa dönük "Türkçe konuş. Burası Türkiye Cumhuriyeti. O dili bilmiyoruz, bilsek anlayacağız da konuşacağız da. Bilmiyorum" sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Komisyon ayrıca Show TV hakkında da Radyo Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) şikayette bulundu.

Baro tarafından yapılan açıklamada Arslan, hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlaması ile suç duyurusu yapıldığı belirtildi.

Açıklamada programın yayınlandığı televizyon hakkında da ilgili yasalar kapsamında RTÜK'e şikayette bulunulduğu ifade edildi.

Arslan'ın daha sonra yaptığı açıklamalara da değinilen açıklamada, "Arslan'ın sonraki açıklamaları maalesef başka bir garabeti taşımaktadır. Beklentimiz eşitliğin haksızlık için değil hak ve hakkaniyet için uygulanmasıdır" denildi.