Devrimci Halk Kurtuluş Cephesi (DHKC) yaptığı açıklamada 1 Şubat 2013 tarihinde Alişan Şanlı tarafından Amerika’nın Ankara Büyükelçiliği’ne girilerek canlı bomba saldırısı gerçekleştirildiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada Alişan Şanlı’nın şu vasiyetine yer verildi: “Nüfusta ismim Ecevit. Muhtar olan amcam beni nufusa yazdırmış ve bu ismi vermiş. Anam, babam Alişan koymuşlar ismimi, ben resmi işlemler dışında kullanmadım. Kayıtlara Alişan olarak geçmesini ve öyle anılmayı istiyorum.”

DHKC bildirisinde şunlar yer aldı:

“Dünya halklarının baş düşmanı olan Amerikan Elçiliğine yönelik eylemin amacını bir avuç  işbirlikçi Amerikan uşakları dışında tüm dünyada kime sorulsa bir eksik, bir fazlasıyla benzer nedenleri sıralayacaktır.

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı tarafından yayınlanan bir rapora göre Amerika’nın dünyanın 39 ülkesinde toplam 823 adet üssü 240 bin askeri bulunuyor. Bütün bu üsler dünya halklarının iyiliği için değil, dünya halklarını daha fazla köleleştirmek içindir.

Amerika’dan hesap sormak ezilen dünya haklarına karşı devrimci enternasyonalist görevimizdir.”

Başbakan Erdoğan’a da seslenilen bildiri şöyle devam etti:

“Senin emrinle devrimcilere, sosyalistlere saldırılıyor. Halkın en meşru, en demokratik talepleri senin talimatlarınla gaz bombalarıyla, coplarla, terörle bastırılıyor. Senin talimatlarınla Kürt halkı katlediliyor. Senin talimatlarınla insanlarımız linç ediliyor. Yalanlarla, komplolarla devrimci demokrat insanlar tutuklatılıp onlarca yıl ceza yağdırılıyor.  Sizin işkencelerinize, katliamlarınıza, yağma ve talanınıza karşı çıktı diye, AKP’ye muhalefet yaptı diye gözaltına alınıp tutuklanıyor devrimciler.  Siyasi linçlerle hapsediliyor...  Buna sessiz kalmayacağız. Devrimcilere sosyalistlere komplolar kurmaktan vazgeçin.

Suriye’nin nasıl, kimler tarafından yönetileceğine Suriye halkları karar verir. Suriyeli işbirlikçi çapulcuları topraklarımızda eğitip silahlandırıp Suriye halkını katletmek için geri gönderiyor.

Suriye halklarıyla, Türkiye halkları kardeştir. Emperyalistlerin çıkarları için topraklarımızın Suriye’ye karşı kullanılmasını istemiyoruz.

Dünya halklarının baş düşmanı Amerika olduğu için Amerika’ya karşı direnenleri desteklemek devrimcilerin, dünya halklarının görevidir.

ZAMANLA İYİLEŞTİ

Açıklamada verilen bilgilere göre, Alişan Şanlı Ordu ilinin Gürgentepe İlçesinin Akören  Köyünde,1 Ocak 1973 tarihinde doğdu.

1997 yılında tutuklandı. F tiplerine karşı başlayan Ölüm Orucu’nda 1. Ekiplerde yer aldı. 19 Aralık katliamından sonra  götürüldüğü Kandıra F Tipi Hapishanesinde de Ölüm Orucuna devam etti. Devletin, zorla tıbbi müdahale ile sakat bıraktığı yüzlerce tutuıklulardan birisi de Alişan’dı.

Direnişi bitirmek için başvurulan “tahliye rüşveti” ile tahliye olduktan sonra Alişan, Küçükarmutlu’da eyleme devam etti. 5 Kasım 2001’de polisin Küçükarmutlu’ya dışarıda süren ölüm oruçlarını bitirmek için yaptığı saldırıda 4 arkadaşı gözünün önünde yakıldı. Zamanla iyileşen Alişan Şanlı ABD Büyükelçiliği’ne gerçekleşen saldırıyı gerçekleştirdi.