Günümüzde saç ektirmeyi düşünen kişilerin en çok araştırdığı ve merak ettiği konuların başında, DHI saç ekimi gelir. Dhi saç ekimi daha yeni bir sistemdir ve son teknolojik sistemler kullanılarak yapılır. Saçın işlem yapılacağı bölgeden mikro enjeksiyon yöntemi ile greftler toplanır. Greftin manası; vücudun herhangi bir bölgesin alınan dokulara verilen isimdir. Greft toplama işlemi, her saç ekiminde uygulanan, klasik yöntem ile yapılır. Özelliği ve diğerlerden ayrılan farkı kanal açmadan nakil uygulanarak, saç ekimi yapılmasıdır.

DHI Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

DHI saç ekimi yapılmadan önce, hastanın bu işleme uygun olup, olmadığı araştırılır. Hasta ilk olarak muayene edilir ve bazı testlerden geçer. Eğer hekim önerirse ve hasta işlemi onaylarsa, saç ekimine başlanır.  FUE yönteminden farkı, greftler alındıktan sonra, kesim yapılmamasıdır. DHI yönteminde kanal açmadan özel bir kalem yardımı ile greftler derinin içine doğru, kaydırma işlemi yapılarak enjekte edilir. Bu sayede ekim işlemi tamamlanır. DHI saç ekimi sık şekilde yapılır. Yani geniş bir alana seyrek uygulama şeklinde değildir. Bu sayede saçlar daha orjinal ve sağlıklı görünür.

DHI Saç Ekimi Yöntemi Kimler İçin Uygundur?

Saç dökülme problemi olan, kafasında belirli bölgelerin açık olduğu herkese, bu yöntem uygulanabilir. Saçlarının tras edilmesini istemeyenler, bu tekniğe yönelebilir. Diğer yöntemlere göre, daha az greft uygulaması yapılan DHI yöntemin de çok fazla açık alan olanlar için, DHI yöntemi, beklentiyi karşılamayabilir. FUE yöntemin de bir seansta 4500 greft nakledilebilir. Saçın durumuna göre karar verilmesi daha doğrudur. Doktorun önerdiği şekilde saç ekimi yaptırmak , her zaman daha başarılı sonuçlar elde edilmesini sağlar. Bu konuda deneyimli ve profesyonel olmak, ekimin başarısı açısından çok önemlidir. Tercih yapmadan önce, yorumlar okunmalı ve küçük çaplı bir araştırma yapılmalıdır. DHI saç ekimi fiyatları hakkında da bilgi sahibi olunması gerekir.

DHI Saç Ekiminin Avantajları Ve Dezavantajları Nelerdir?

  • DHI saç ekimi yapılırken ve daha sonrasında, kanama çok az olur ya da hiç olmaz.
  • Estetik görünüşe önem verenler ve saç tıraşı yaptırmak istemeyen hastalar için, avantajlı bir yöntemdir.
  • Bu yöntemde iyileşme süresi, diğer yöntemlere göre daha kısadır.
  • Kanal açma işlemi risk taşıdığı için, DHI tekniğinin tercih edilmesi acı yanlışlığı riskini azaltır.
  • Eğer saça çok fazla greft nakli gerekiyorsa, diğer yöntemler daha başarılı sonuç verir.
  • Saç ekim yoğunluğu bu yöntemde fazladır. Sık görünüm isteyenler tercih etmelidir.
  • Bir kaç kişi tarafından ve yeni malzemeler kullanıldığı için, DHI daha pahalı bir yöntemdir.

DHI Saç Ekimi Fiyatları Nelerdir?

DHI saç ekimi fiyatları belirlenirken, bazı detaylar göz önüne alınır. İşlemi yapacak hekim sayısı, uygulanacak hastane ya da özel klinik, kaç greft uygulanacağı gibi detaylar, fiyatları belirler. İşlemin süresi ve kullanılacak malzemelerin kalitesi de çok önemlidir. Maliyeti yüksek olduğu için, ekonomik fiyat beklentisi olanlar için, uygun değildir. Saç ekimi İstanbul hastaların memnuniyetini düşünerek, uygun fiyatlar belirlemeye çalışır. DHI saç ekimi işlemi başvurusu yapmadan önce, mutlaka bir araştırma yapmak gerekir. Özellikle hekim hakkında bilgi sahibi olmak şarttır. Bu işlem büyük bir özen ister. Tek bir kişiye değil, ekip çalışmasına bağlıdır. İşlemi yaptıran hastaların görüşleri de dikkate alınmalıdır.  Her zaman hastaların olumlu yaptığı doktor ve hastaneleri tercih etmek, başarı oranını yükseltir. Saç ekimi gibi ciddi bir işlem, kesinlikle riske atılmamalıdır.