Arzu Demir'in yazdığı ve bugüne kadar 4 baskı yapan "Devrimin Rojava Hali" kitabı mahkeme kararı ile yasaklandı.

Mahkeme, yakın zamanda İtalya'da bile yayınlanacak olan kitabın son baskısına el konulmasına, dağıtım ve satışının yasaklanmasına karar verdi.

ETHA’daki habere göre, İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği'nin dün verdiği yasaklama kararı bugün yayınevine gelen polisler aracılığıyla tebliğ edildi.

İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği verdiği kararda, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 6 Nisan'da gönderdiği yazı sonrasında Arzu Demir'in yazdığı "Devrimin Rojava Hali" isimli kitabın okunduğu ve incelendiğini belirtti.

Kitapta terör propagandası yapıldığını öne süren mahkeme yasaklama kararını şu şekilde gerekçelendirdi: "Devrimin Rojava Hali' isimli kitabın okunması ve incelenmesi neticesinde PKK silahlı terör örgütü ve uzantıları olan YPG, YPJ, MLKP ve PYD gibi terör örgütlerinin cebir, şiddet veyada tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterdiği, övdüğü ayrıca bu yaşamları özendirici ve teşvik edecek şekilde Anayasada koruma altına alınmış olan ifade hürriyetini aşacak şekilde terör propagandası yapıldığı"

Mahkeme "terör örgütü propagandası yaptığını" iddia ettiği kitabın Ekim 2015 tarihli ve 4. Baskı ibareli sayısına el konulmasına, dağıtım ve satışının yasaklanmasına hükmetti.

Mahkeme soruşturma evrakını, müteakip işlemler için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'na iade etti. Yasaklama ve sansür kararı bugün Ceylan Yayınları'na tebliğ edildi.

İTALYANCA BASKISI HAZIRLANIYOR

ETHA editörlerinden Arzu Demir'in hazırladığı “Devrimin Rojava Hali” kitabı bugüne kadar 4 baskı yaptı, binlerce kişi tarafından okundu. Türkiye'de sansüre maruz kalan kitap, yakın zamanda İtalya'da bulunan Red Star Press isimli yayınevi tarafından İtalyancaya çevrilerek yayınlanacak.