Ankara’da Sevgi Evleri’ndeki devlet koruması altındaki 200’e yakın çocuğun 28 Mart’ta okul yerine MHP’nin bir etkinliğine götürüldüğü ortaya çıktı.

BirGün gazetesinden Mustafa Bildircin’in haberine göre,  CHP Milletvekili Murat Emir,  Ankara Çocuk Evleri Sitesi Müdürü Fahri Ertekin’in, Sığınma Evi’ndeki 200’e yakın çocuğun 28 Mart Pazartesi günü okula gönderilmemesi talimatını verdiğini iddia etti.

Devlet korumasındaki çocuklar,  MHP Pursaklar İlçe Başkanlığı’nın bir düğün salonunda düzenlediği, “Çocuklar Gülerse Dünya Güler” isimli etkinliğine götürüldü.

Programın ardından MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, sosyal medya hesabından çocukların fotoğraflarını paylaştı. Paylaşımında çocukların yüzlerini kapatan Baştuğ, “Pursaklar Sevgi Evlerindeki yavrularımızla güzel bir gün geçirdik. Bu anlamlı program için Pursaklar İlçe Başkanımız Mehmet Ersin Ekinci ve Sevgi Evleri yöneticilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

TBMM'YE GÜNDEMİNE GETİRİLDİ

CHP’li Emir, yaşananları TBMM gündemine de taşıdı. Devlet koruması altındaki çocukların siyasete alet edilmesini eleştiren Emir, şunları kaydetti:

“Başta Ankara Çocuk Evleri Sitesi Müdürü ve Aile Bakanı olmak üzere tüm yetkililer, bu skandalın hesabını vermelidir. Şefkat bekleyen yavrularımızı mutlu etmek adına yapılacak her türlü faaliyeti elbette biz de destekleriz ve bu konuda elimizden geleni her zaman fazlasıyla yaparız ve yapıyoruz da. Çocukları kaldıkları yerde gidip ziyaret edebilirsiniz, ancak bu çocukları hele ki okullarının olduğu bir gün bir siyasi partinin etkinliğine götüremezsiniz. Çocuk Evleri yöneticileri, devlet koruması altındaki çocukları siyasete alet etmişlerdir. Ellerinizi çocuklarımızdan çekin. Bu skandalın hesabı sorulana kadar takipçisi olacağız.”