MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin danışmanı Yıldıray Çiçek, tutuklu bulunan Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ın durumuyla ilgili "Evrensel standartlarda, bir ülkede böyle şeylerin olmaması gerektiğini düşünüyorum" diyen Cem Yılmaz'ı tehdit etti.

MHP'li Çiçek, TürkGün'de yayımlanan yazısında Cem Yılmaz'ı şu ifadelerle hedef aldı:

"Cem Yılmaz senden bir isteğimiz var. Terör örgütü PKK’ya ağız dolusu hakaret edebilir misin? Terör örgütü PKK ve uzantılarını kınayabilir misin? Terörist Demirtaş’ın ve Osman Kavala’nın terör örgütü PKK’yı destekleyen açıklamalarına ait videoları evinde oturup izleyip, gizemi çözüp-çözmediğine dair tekrar bir açıklama yapar mısın? Aksi halde “Kasımpaşa’dan Apaçi Selim’in selamı var” desen bile senin bu ihanete destek kampanyasındaki rolün asla unutulmayacak ve seni kurtaran olmayacak Cem Yılmaz…"

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz hafta katıldığı "Rüstem Batum Sohbetleri” isimli YouTube programında Cem Yılmaz'a, Kavala ve Demirtaş'ın tutukluluklarına dair bir soru yöneltilmişti.

Kavala ve Demirtaş'ın durumu hakkında ne düşündüğü sorusuna Yılmaz, "Evrensel standartlarda, bir ülkede böyle şeylerin olmaması gerektiğini düşünüyorum. Başka ne düşüneyim. Kim olduğu, ne olduğu bilinen, ne yaptığı bilinen bir insanın böyle gizemli bir suçu varmış gibi gösterilmesini biz oturduğumuz evden anlayamıyoruz" yanıtı vermişti.