MHP Genel Başkanı Devlet BahçeliAnkara Adliyesi’nde Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak’a  ifade verdi.

Bahçeli yaklaşık 1 saat kaldığı Adliye'den ifade sonrasında basına açıklamada bulunarak, 'Yargıya güvenmeli' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hakkındaki 12 ayrı fezleke hakkında ifade vermek üzere Ankara Adliyesi'ne geldi.

Bahçeli hakkında hazırlanan 12 fezlekenin 7'sini Cumhurbaşkanı'na hakaret iddiası oluşturuyor.

Dokunulmazlığının kaldırılması ardından ilk kez ifade veren genel başkan Bahçeli oldu. Genel Başkan Yardımcıları ve milletvekilleri de Bahçeli'ye destek için adliyeye geldiler.

Bahçeli hakkında hazırlanan ne önemli fezleke ise Bursa mitinginde atılan sloganlara verdiği karşılık oldu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, partisinin Bursa mitinginde atılan "Vur de vuralım, öl de ölelim" sloganına verdiği "Onun da zamanı gelecek" yanıtı üzerine hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, "halkı alenen tahrik" suçundan hakkında soruşturma başlatmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Talimat Bürosu, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda Bahçeli'ye tebligatta bulundu.

BAŞBAKAN YILDIRIM: ÖRNEK DAVRANIŞ

Başbakan Binali Yıldırım, AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda Devlet Bahçeli'nin ifade vereceğini hatırlatarak, "MHP lideri Sayın Bahçeli bugün örnek bir davranışta bulunup gidip ifade verecek. Milleti sokağa çağırarak iktidar alternatifi olamazsınız. En önce siz örnek olacaksınız. Gideceksiniz, davet edilen yerde savunmanızı vereceksiniz, sonra sen sağ ben selamet. Kimse provakatif hareketlere girişmesin. Kimse kendisini hukuktan üstün görmesin" demişti.

'YARGIYA GÜVENMELİ'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, adliyedeki ifade işleminin ardından basına açıklamada bulundu. Bahçeli yaptığı açıklamada, "İşlem sırasında görüldü ki işlemler de aynı çerçevede sürdürülmüştür. O sebepten dolayı, bazı uygulamalrı günlerce eleştirerek. Uygulamayı gölgelemek doğru değil. Yargıya güvenmeli. Savcılarımızın çağrılarına icabet etmeli" ifadesini kullandı.