Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Kurucular Kurulu Üyesi Musa Malik Yıldırım kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildi.

DEVA Partisi’nden yapılan açıklamada Yıldırım’ın Trabzon’da düzenlediği basın toplantısında hem DEVA Partisi'nin tüzel kişiliği ve organlarını hem de Genel Başkan Ali Babacan’ı hedef alan açıklamalarının “iftira, karalama, tezyif, tahkir ve küçük düşürme mahiyeti taşıdığı, bunun da kesin çıkarmayı gerektiren fiillerden sayıldığı” ifade edildi.

Açıklamada Yıldırım'ın Genel Merkez Yönetim Kurulu tarafından, parti tüzüğüne aykırı söz ve eylemleri sebebiyle kesin ihraç istemi ile disiplin kuruluna sevk edildiği duyuruldu.

Yıldırım, “Sayın Genel Başkan’ın HDP heyeti ile görüşmesi ve bir televizyon programında Anayasanın ilk dört maddesiyle ilgili sözleri asla kabul edilemez. Bugün HDP’nin bile hatta terör örgütü PKK’nın bile dile getirmediği Anayasa’nın ilk dört maddesi zemin ve şartlar oluşursa tartışılabileceğini söylemek, ileride nasıl bir projenin hayata geçirilmek istendiğinin kanıtıdır” demişti.