Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Çorum İl Başkanı Orhan Vargeloğlu, 26 Haziran 2020 tarihinde Genel Başkan Ali Babacan'dan aldığı DEVA Partisi Kurucu İl Başkanlığı görevini bugün itibari ile bıraktığını açıkladı.

Duvar’dan Elvan Yılmaz’ın haberine göre, bugüne kadar il başkanı olarak bir şeyler yapmaya çalıştığını ancak siyasette sadece çalışmanın yetmediğini" söyleyen Orhan Vargeloğlu, "Siyasette sadece çalışmak yetmiyormuş. Görev aldığım bu sürede başardıklarım da oldu başaramadıklarım da. Başaramadıklarım ise teşkilat içindeki değişimi gerçekleştirememektir. Genel merkezimizin direktifleri ile çok hızlı kurmuş olduğum il teşkilatımda, çalışma imkanım kalmayan kişi ve grupları, 3 ay önce parti genel merkezimize iletmiş olmama rağmen bazı genel merkez yetkilileri tarafından değişim engellenmiştir” dedi.

Görev yaptığı süre içinde doğruları için korkmadan mücadele ettiğini, bundan sonrada edeceğini belirten Vargeloğlu, "Bu dönemde başta bana güvenen Genel Başkanım Ali Babacan, Genel Başkan Yardımcım Teşkilat İşleri Başkanım Sadullah Ergin, Genel Merkez Kurucum Sami Topbaş, Genel Başkan Yardımcım Selma Aliye Kavaf’a, en önemlisi güler yüzü ile bizi benimseyen Çorum halkına, bu görev sürecimde, güzide basın mensuplarına şahsıma gösterdikleri teveccüh ve ilgiden dolayı çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.