DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın Erzurum mitingi için reklam panolarının maksatlı olarak kendilerine kiralanmadığını iddia eden partililer, miting duyurusunu sırtlarına asarak yaptı. Miting ilanlarını sırtlarına asan DEVA Partililer sokaklarda yürüyerek tanıtım yaptılar.

Orhan Bakırcı'nın T24'te yer alan haberine göre, 15 Ekim Cumartesi günü saat 13.00’te İstasyon Meydanı'nda halka seslenecek olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın, miting ilanları için şehir merkezindeki reklam panolarının kendilerine maksatlı olarak kiralanmadığını iddia etti. Partililer, miting ilanlarının olduğu görselleri sırtlarına asarak, sokak sokak gezdi. 

Sırtlarında miting ilanıyla dolaşan DEVA Partililer, "Bizi görenler, 'Bu adamlar ne yapıyor' diye merak ediyorlar. Ancak kendi paramızla (hazineden aldığımız paralarla değil) billboard istedik vermediler. Mitingimizi halkımıza bu şekilde duyurmaya çalışıyoruz. Çok büyük haksızlık var, haksızlığa uğruyoruz. Bunlar demokratik haktır ve ayrım yapılmaması gerekir, ayrımcılığa uğruyoruz.” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da Erzurumlulara kısa mesaj yoluyla duyuru yaptı. Babacan mesajında “Değerli Erzurumlu Hemşerim, Miting duyurularımız için reklam panolarında bize yer vermemeleri sebebiyle size bu mesajla ulaşıyorum. Milletimizin ve Dadaşların vicdanını, iradesini hiçbir güç engelleyemez! Sizleri 15 Ekim Cumartesi (yarın) saat 13.00’te İstasyon meydanındaki mitingimize bekliyorum.”  ifadesini kullandı.