2022 Yılı Bütçe Kanun Teklifine ilişkin olarak Meclis Genel Kurulu’nda konuşan DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ile AKP milletvekilleri arasında tartışma çıktı. Yeneroğlu, konuşmasını bölen AKP'li vekillere, "Sizin adınıza ben de kahroluyorum!" dedi.  

DEVA Partili Yeneroğlu, bütçe görüşmeleri sırasında Meclis Genel Kurulu’nda konuştu. Yeneroğlu, "Herkesi tehdit eden, baskıcı otoriter bir anlayış ile kişilerin ceza yaptırımları aracılığıyla ezildiği, kurumların itibarsızlaştırıldığı, yargı kararlarının uygulanmadığı bir dönemden geçiyoruz. Demokratik hukuk devletinden uzaklaştıkça, millet olarak fakirleşiyoruz" ifadelerini kullandığı sırada AKP milletvekilleri tepki gösterdi. 

Yeneroğlu, konuşmasını bölen AKP'li vekillere, "Arkadaşlar ayıp olmuyor mu? Müsaade buyur... Geçen sene başka söylemiyordum, aynı şeyleri söylüyordum... Sizin adınıza ben de kahroluyorum!" dedi. 

AKP milletvekili Osman Aşkın Bak da Yeneroğlu'na, "Kendi adına konuş, şahsın adına söz aldın şahsın adına konuş, bizim adımıza konuşma" diye yanıt verdi. 

Kaynak: T24 

TBMM Başkanvekili Haydar Akar ise AKP'li Bak'a tepki gösterirken, "Kürsüdeki konuşmacının nasıl konuşacağını Sayın Bak sen öğretmeyeceksin!" dedi. 

Yeneroğlu, Akar'ın "Sürenizi vereceğim, siz Genel Kurul'a hitap edin, ben gerekeni söyleyeceğim ve süreyi istediğiniz kadar da kullandırtacağım" ifadeleri üzerine konuşmasına devam etti.