Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın sunduğu “Yarına Atılım Eylem Planı” programına katılan DEVA Partili gençler, Meclis’ten AKP ve MHP oylarıyla geçirilen Suriye ve Irak tezkeresine ilişkin partilerinin tavrını eleştirdi.

Duvar’dan Ferhat Yaşar’a haberine göre gençler, 'evet' ve 'hayır'ın da hükümete yarayacağını ancak her halükarda 'hayır' denmesinden taraf olduklarını belirtti.

‘GENÇLER OLARAK HİÇBİR ŞEKİLDE SAVAŞ İSTEMİYORUZ’

Gençler olarak hiçbir şekilde savaş istemediklerini, gençlerin gelecek konusunda endişelerinin giderilmesine yoğunlaşılması gerektiğini söyledikleri aktarıldı.

Ayrıca DEVA Partisi'nin içinde demokratik bir yönetim anlayışı olduğunu bu nedenle 'evet' açıklaması sonrasında yapılan fikir alışverişiyle birlikte çekimser oy kullanıldığını da dile getirdiler.

BABACAN'DAN 'HAYAL KIRIKLIĞI' ELEŞTİRİSİNE YANIT

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Duvar’ın “DEVA Partisi'nin dün tezkereye 'evet' oyu vereceği yönündeki açıklamasına tepki oluştu. Birçok kişi DEVA'nin tutumundan dolayı hayal kırıklığı yaşadığını dile getirdi. Bu tepkiler sonrasında Mustafa Yeneroğlu çekimser oy kullanılacağı açıkladı. Tepkileri nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Dün önceden planlanmış bir merkez yönetim kurulu toplantımız vardı. Bu konuyu dün geniş bir şekilde istişare ettik. Oradaki temayül tezkerede çekimser oy kullanmaktı. O temayülü Milletvekilimiz Mustafa Beye ilettik. Dün bizim saat 11.00'de başlayan ve akşam 19.00'a kadar devam eden bir kurul toplantımızdı. 50 kişilik bir kurul. 'Evet' denilen açıklama, toplantı öncesi açıklamaydı.”